JAF ÎN HOTARUL COMUNEI BAND

Distribuie pe:

Ioan Man, un fermier harnic din comuna Band, ne-a relatat despre pagubele provocate de rromi în culturile agricole. Exploatează 6 hectare teren agricol și crește animale în gospodărie. Anul acesta a înființat 1,5 hectare cu orz de toamnă, cultură în care a investit bani grei pentru sămânță, lucrări de semănat, erbicidat, fertilizat. La ora actuală, orzul este în faza de burduf, peste o lună se va intra cu combina la recoltat. Marea i-a fost supărarea când a fost în câmp și a constatat că 30 la sută din suprafață a fost cosită de țiganii din comună, proprietarii de cai. Fermierul s-a interesat și la alți agricultori din comună și aceștia se plâng că noapte de noapte romii intră cu căruțele în culturile de lucernă și cereale de toamnă, de unde cosesc. Fenomenul de jaf în culturile agricole din hotarul Bandului este vechi și de nestăpânit. Culturile rămase după jaful din primăvară, sunt dijmuite toamna, la recoltat.

L-am contactat telefonic pe ing. Mircea Radu-primarul comunei, cu rugămintea să comenteze reclamațiile agricultorilor din comună referitor la jaful din câmp practicat de roomi.

Domnia sa ne-a relatat următoarele: “Țiganii din Band fac și multe prostii, dar și lucruri bune . Este adevărat că mai intră în culturile agricole, la furat. De când sunt eu primar am mai redus acest fenomen, foarte dificil să-l stopez. Nu cred că este treaba primarului să umble noaptea pe hotar. Este treaba poliției, care trebuie să se implice mai mult. Eu le-am recomandat cetățenilor să-și pună o tablă după ce fac tratamente fitosanitare, pe care să se scrie TEREN OTRĂVIT”.

Lasă un comentariu