ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU REABILITAREA LINIEI DE CALE FERATĂ, SUBSECȚIUNEA SIGHIȘOARA - CAȚA

Distribuie pe:

La sediul Secției L2 Sighișoara a avut loc predarea amplasamentului către Asocierea Rail Works, care va executa lucrările de “Reabilitare a liniei de CF Brașov- Simeria, componentă a coridorului Rin-Dunăre, pentru circulația cu viteza maximă de 160 km/h secțiunea Brașov-Sighișoara, subsecțiunea 3 Cața-Sighișoara”.

Pentru UAT Sighișoara, primarul municipiului, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, a semnat predarea amplasamentului, făcând un amendament pentru menținerea a două căi de acces în cartierul Târnava II, respectiv păstrarea trecerii la nivel cu calea ferată situată la intersecția str. Mihai Viteazu cu str. Trandafirilor și a pasajului subteran de acces în cartier. Aceste propuneri au fost transmise și Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor și Companiei Naționale CNCFR.

Modernizarea infrastructurii feroviare subsecțiunea 3 Cața-Sighișoara va contribui la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighișoara - Brașov, prin: creșterea vitezei de circulație la 160 km/h; reducerea duratei de călătorie; creșterea gradului de siguranță feroviară; facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă; introducerea sistemelor moderne de semnalizare și de management al traficului; îmbunătățirea gradului de confort oferit călătorilor în stațiile de cale ferată.

Lasă un comentariu