ÎNSPĂIMÂNTAȚI DE VIRUȘI, AM ABANDONAT BUNCĂRELE ATOMICE ALE APOCALIPSEI? ȘI CUM RĂMÂNE CU “HRANA VIITORULUI”?

Distribuie pe:

ONU anunță că pandemia de coronavirus va provoca o foamete de “proporții biblice”. “Există pericolul real ca mai mulți oameni să moară din cauza impactului economic decât din cauza virusului”, afirmă David Beasley, directorul executiv al World Food Programme. WFP a avertizat deja că 2020 va fi un an devastator pentru numeroase țări lovite de sărăcie și război, cu 135 de milioane de oameni

aflându-se într-o criză alimentară. Proiecțiile reînnoite după criza coronavirusului aproape că dublează această cifră, care, adăugată la cea de 821 de milioane deja înfometați “cronic”, arată o statistică sumbră: peste un miliard de oameni în situații de criză alimentară.

Care a fi situația noastră? “Cu peste opt milioane de hectare de teren arabil, România ar putea hrăni 80 de milioane de oameni, dacă și-ar lucra eficient pământul, însă, în toată țara pot fi irigate doar 1,4 milioane de hectare de culturi. Pentru restul, fermierii sunt la mila cerului”.

La noi, culturile sunt lovite de o secetă extremă. Aproape trei milioane de hectare de grâu, orz, secară și rapiță se vor usca dacă nu plouă. Cele mai afectate sunt județele din Moldova și din sudul țării. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le promite despăgubiri fermierilor: “Comisiile județene, locale să consemneze toate pagubele produse de secetă, astfel încât să îi despăgubim și, vreau să amintesc, vor fi despăgubiți pentru prima dată în ultimii 10 ani pentru aceste pagube produse de secetă. Vom vedea care e dimensiunea pagubelor, pierderea medie, și o să găsim o formulă cât mai corectă. Stocurile pentru cereale și produsele de bază vor fi suficiente până la următoarea recoltă, care va fi foarte slabă. Oricum, consumul intern va fi acoperit. Foarte mulți au stocuri foarte mari, nu sunt vândute și au probleme, pentru că s-a schimbat comportamentul de cumpărare: lapte și produse lactate, stocuri mari, carne de pui, legume, carne de vită”.

Circulă pe internet o știre dificil de verificat, dar nu neverosimilă, dat fiind geniul tehnologic al “împricinatului”. O redau parțial, fără a reține malițiozitatea tonului: “Bill Gates are un plan ascuns, pus la cale împreună cu Tysoon și Monsanto, prin care a ordonat tuturor guvernelor corupte de el (n.n. - șic!), să prelungească cât mai mult carantina, în toate țările de pe glob, pentru a pune capăt producției de animale a crescătorilor și fermierilor din întreaga lume, astfel încât omenirea să ajungă cât mai rapid la o criză alimentară de proporții (care în termeni neacademici se cheamă foamete globală). În acest sens, el a investit peste 500.000.000 $ într-un lanț de laboratoare ascunse pe toată planeta, lanț secret numit “Future Meat Tehnologies”, unde acesta creează carne artificială pe care o ține congelată-n vid și o depozitează acolo încă din 2015, ca să ne-o vândă nouă, începând cu 14.10.2021. (...) Lăsați comoditatea de orășean și luxul deoparte, și luați-vă casă modestă la sat, plus 1 hectar de pământ agricol, și mutați-vă de la oraș, fiindcă în curând vor veni vremuri foarte grele. Iar pentru cei care îmi spuneți că n-aveți bani pentru o casă la sat, există și acolo o soluție: Vindeți-vă apartamentul de la oraș și retrageți-vă, fraților, la sat, unde începeți să cultivați legume și să vă creșteți propriile animale, pentru a combate foametea care va să vină! Revenirea la acea «normalitate», la care încă mai visează unii, nu va mai exista, deoarece nimic din ceea ce știți nu va mai fi ca înainte de gripa Covid «scăpată» din laborator ...!!! (Iulia Blaj)”

Întoarcerea la natură, așadar, după rețeta J.J. Rousseau sau Goethe! Interesant talmeș-balmeș, zgândărind spaime și trimițând în agricultură pârlogită orășeni care nu fac diferența între hârleț și lopată ori între gunoiște și tratamentul cosmetic. Oare cine ne-ar mai cumpăra apartamentele, dacă ne-am muta cu toții la aer curat, în rural? În fine, lăsând la o parte gluma, pentru cei cu bani mulți s-au găsit totdeauna soluții, pretutindeni. Inclusiv la noi, în plină sărăcie și deplin capitalism, demonstrând cât de multă minciună și demagogie ne sufocă!

Deși orașele subterane au fost considerate multă vreme un subiect science-fiction, în prezent guvernele și arhitecții urbani din multe părți ale lumii le iau în serios. Una dintre cele mai mari provocări ce vor trebui depășite în viitor este convingerea oamenilor că le va fi bine și în subteran. N-ar fi ceva nou, nu? Un studiu arheologic complex, realizat cu aparate speciale de detectare a zidurilor și obiectelor îngropate a scos la iveală faptul că, sub Sarmizegetusa și sub celelalte cetăți dacice din România, există un uriaș ansamblu arhitectonic militaro-civil, ansamblu compact, cu mai multe nuclee, întins pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați. Aici sunt zăcăminte importante de aur ce aparțineau civilizației dacice și predacice. Despre orașul respectiv se spune că ar avea dimensiuni impresionante, el concurând ca mărime cu Bucureștiul. Aici ar fi ascunse incinte sacre, sanctuare tăiate din andezit, cetăți din blocuri de calcar fasonat și îmbinate perfect, dar și podoabe de aur și argint. Din acest oraș ar pleca mai multe tuneluri până la munții din apropiere, multe dintre aceste tuneluri fiind prăbușite total sau parțial.

Tunelurile secrete de sub București au stârnit întotdeauna controverse, iar cei care locuiesc în Capitală au fost fascinați de “labirintul” de sub oraș. “În secolele XVI-XVIII, marii boieri își construiau casele cu tuneluri lungi de câteva sute de metri, care dădeau, de obicei, în câmpie. În caz de război, dacă erau jefuiți, reușeau să scape în acest fel” - explică istoricul Dan Falcan. - “De obicei, tunelurile erau săpate în așa fel încât prin ele putea trece și o căruță”.

Deși unele tuneluri au fost săpate în urmă cu sute ani, iar altele sunt doar părți din beciurile domnești de altădată, în București au fost săpate și în timpul lui Nicolae Ceaușescu o mulțime de tuneluri. Acestea, susține Falcan, făceau legătura între punctele-cheie ale Bucureștiului, fiind realizate exclusiv pentru Ceaușescu. La nevoie, el putea să scape prin acest labirint subteran: “Rețeaua pleca de la Comitetul Central spre Magazinul Muzica, Biserica Kretzulescu și Palatul Regal. Se trecea prin ele cu barca, iar adâncimea apei era de un metru”.

Într-un interviu acordat pentru “Adevărul”, regretata Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, spunea că sub Palatul Parlamentului se află două buncăre antiatomice și un adăpost antiaerian. De asemenea, spunea arhitecta, galeriile care se întind pe câteva niveluri și tuneluri de fugă sunt părți normale ale unei asemenea construcții.

“Vă pregătiți de Apocalipsă? Acum puteți cumpăra un buncăr subteran antiatomic la Suceava” - era un anunț din 2016, în Business Magazin, postat pe platforma OLX, care scotea la vânzare un buncăr subteran antiatomic 35 mp, casă de vacanță de 100 mp și un teren de 4.000 mp, cu 140.000 de euro. Ieftin, nu? Buncărul este situat la 4 km de Suceava și are acces direct din drum județean asfaltat.” Cred că s-a vândut deja. Nu-i nimic, am găsit alt anunț, și mai interesant: “Vânzare vilă deosebită S+P+1+M în Pipera, cu buncăr antiatomic, piscină exterioară, două garaje acoperite cu loc pentru 4 mașini, loc de grătar și un teren disponibil în suprafața de 5.000 mp. (...) Subsol: buncăr antiatomic, spălătorie haine, cameră tehnică, cramă, sală de sport, saună, baie, hol. (...) Toate geamurile de la parter și etaj au obloane electrice cu telecomandă, camerele dispun de aer condiționat (pe imobil sunt montate 5 aparate de aer condiționat care acoperă întreaga suprafață utilă), porțile de intrare în proprietate sunt acționate electric, încălzirea se face printr-o centrală termică special concepută pentru întreaga suprafață a imobilului (încălzire prin calorifere), 1.500.000 euro”.

Hollywood? Abu Dhabi? Nu! București, Pipera! Cică n-are lumea bani! Cu cine și pentru ce ne luptăm, de fapt???

Încă din mai 2014, Știrile din județul Timiș ne anunțau că “În timp ce tensiunile din Rusia și Ucraina ating cote alarmante, o firmă româno - canadiană vine cu soluții menite să asigure protecția și supraviețuirea în caz de evenimente extreme. Concept nou pentru piața din țara noastră, buncărele subterane, care se livrează gata de îngropat, stârnesc tot mai mult interesul, ținând cont de dotările de ultimă generație, dar și de grija producătorului pentru confortul ocupanților. (...) Ținând cont de anvergura unei asemenea investiții și de termenul estimativ de livrare oferit de producător, de 120-240 de zile, este recomandat ca instalarea unui adăpost subteran să fie executată din timp, deoarece în momentul apariției unor evenimente neprevăzute, nu se mai poate face nimic. (http://www.atomicbunker.ro/)

Evident, distanțarea socială ar fi asigurată! Cât de ușor suntem de manipulat! Și cât de ușor își spală banii unii!

Lasă un comentariu