“MĂ ÎNGRIJOREAZĂ MOMENTUL RELAXĂRII, PENTRU CĂ PERICOLUL INFECTĂRII ESTE LA FEL DE MARE

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, afirmă că este îngrijorat de momentul relaxării, pentru că pericolul infectării este la fel de mare, “iar în primele zile de după relaxare, poate mai mare”.

“Mă îngrijorează momentul relaxării, acel moment în care vom avea o reluare a afluenței de populație dintr-o zonă în alta, o interacțiune și poate o recrudescență a transmiterii locale. Dar rămân totuși optimist în condițiile în care consider că precauțiile s-au înțeles, distanțarea s-a înțeles, masca în spațiile închise s-a înțeles, regulile de igienă s-au înțeles și atunci să sperăm că avem și un rezultat care să nu impună și alte restricții. (...) Nu am fi putut gestiona această pandemie dacă nu impuneam niște restricții, nu am fi putut opri niște focare la Țăndărei, la Suceava, dacă nu impuneam carantina, nu reușeam să oprim niște focare la Focșani, la Suceava, la Deva, dacă nu impuneam niște reguli, chiar dacă au fost militare, dar vine un moment în care trebuie să conștientizăm că am trecut prin ceva deosebit, iar faptul că suntem la suprafață nu înseamnă că nu ne putem duce la fund”, a spus Tătaru, luni seara, la Digi24.

Ministrul Sănătății spune că se așteaptă ca în următoarele cinci-șase zile să existe un număr de cazuri noi în scădere, însă aceste zile coincid cu primele zile de relaxare și trebuie să existe precauție în continuare.

“Ceva nu lasă ca acest număr de cazuri să coboare: că sunt cazurile din căminele de bătrâni, că sunt cazurile persoanelor care îngrijesc acești bătrâni, că sunt cele ale personalului medical, există încă o transmitere acolo. Plus că a trebuit să gestionăm perioada de Paște și perioada de 1-3 mai. Mă aștept ca în următoarele cinci-șase zile să avem un număr de cazuri noi în scădere, dar aceste cinci-șase zile coincid cu primele zile de relaxare. Și dacă ne-am temut sau am avut precauții în zilele de Paști, în zilele de 1-3 mai, mai avem precauții acum și la relaxare. Pericolul este la fel de mare, iar în primele zile de după relaxare, poate mai mare”, a subliniat Tătaru.

Lasă un comentariu