ÎN PERIOADA 2-12 IUNIE, MĂSURI STRICTE PENTRU ACCESUL ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au stabilit o serie de măsuri pentru desfășurarea activităților de către persoanele care vor avea acces în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2.

Potrivit Ordinului comun semnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Educației, Monica Anisie, inspectoratele școlare colaborează cu DSP în vederea instituirii măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ, prin triaj epidemiologic zilnic (măsurarea temperaturii) realizat de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învățământ.

La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37 grade) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților: „În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament".

Participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după eva-luarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora. De asemenea, elevii vor fi însoțiți de un cadru didactic de la accesul în unitatea de învățământ până la sala de clasă și apoi, după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire.

La intrarea în unitatea de învățământ vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectate, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini), iar unitatea de învățământ va asigura săpun, prosoape de hârtie, dezinfectant pentru mâini.

Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască de protecție pe toată durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau săpun, iar în sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu maximum 10 elevi - la circa 2 metri distanță unul de altul - care vor purta mască pe tot parcursul desfășurării activităților.

În perioada 2-12 iunie, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și două ore pentru elevii de gimnaziu.

Dacă unitățile de învățământ vor realiza activități de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea, igienizarea cu substanțe biocide și aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră.

Colectarea măștilor se va face în locuri speciale semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învățământ, iar la sfârșitul activităților, elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea către domiciliu.

„Cadrele didactice vor supraveghea respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică dintre elevi și măsurile igienico-sanitare de prevenire a infecției cu SARS Cov 2", se precizează în Ordin. (sursa și foto _ agerpres.ro)

 

Lasă un comentariu