CONCURSUL “PREMIUL EUROPEAN PENTRU PEISAJ”

Distribuie pe:

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a lansat concursul de selecție pentru participarea României la cea de-a VII-a ediție a competiției “Premiul European pentru Peisaj”, organizată de Consiliul Europei. Se caută proiecte exemplare, prin care au fost puse în practică măsuri de protecție, management și/sau amenajare a peisajelor. Scopul “Premiului European pentru Peisaj”, prevăzut în Convenția Europeană a Peisajului, este acela de a recunoaște eforturile realizate în domeniul gestionării peisajului, cu rolul de a susține abordările strategice care pot contribui la creșterea calității vieții, susținând bunăstarea individuală și a societății, în general.

Pentru înscriere este necesară transmiterea dosarului de candidatură, completat în limba engleză sau franceză, în format electronic, până în 30 iunie 2020.

Condiții de participare

Pentru a putea participa la această competiție, proiectul propus trebuie să fi avut ca scop protecția, gestiunea sau amenajarea peisajului; să fi fost finalizat cu cel puțin 3 ani înainte de data depunerii proiectului în cadrul prezentei proceduri de selecție; să fi avut un efect de lungă durată, astfel încât să poată reprezenta exemple de bună practică la nivel european.

Acte

Dosarul trebuie să conțină: prezentarea candidatului (maxim 3 pagini); descrierea proiectului pentru protecția, gestiunea și/sau planificarea peisajului (maxim 20 pagini), conform formularului de aplicație (disponibil în engleză); un material video de prezentare, cu o durată de maximum 5 minute; acordul autorului conținutului privind utilizarea acestora de către Consiliul Europei în campaniile de promovare a Premiului European pentru Peisaj, precum și în alte publicații și activități ale Consiliului Europei care vizează Convenția Europeană a Peisajului, cu citarea autorului.

Fiecare stat poate depune o singură candidatură la Secretariatul General al Consiliului Europei, iar concursul se adresează: autorităților locale și regionale, precum și structurilor lor asociative; structurilor de cooperare teritorială ale autorităților administrațiilor publice locale, respectând condiția ca unitatea peisagistică, vizată de proiect, să fie gestionată în comun de membrii acestora.

Cei interesați pot obține informații suplimentare la adresa de e-mail alina.huzui@mdrap.ro.

În anul 2002, România s-a angajat să asigure implementarea Convenției Europene a Peisajului, respectând principiile agreate în cadrul mecanismului de cooperare interguvernamentală informală, stabilit la nivelul Consiliului Europei, informează Serviciul Comunicare din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

 

Lasă un comentariu