FILMUL “COLECTIV” ARE ȘANSE MARI SĂ FIE NOMINALIZAT LA PREMIILE OSCAR DIN 2021

Distribuie pe:

Documentarul “Colectiv”, realizat de Alexander Nanau, are șanse foarte mari să fie nominalizat la Premiile Oscar din anul 2021.

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile de la Oscar, astfel că vor putea fi nominalizate și peliculele distribuite inițial în mediul online, având în vedere că cinematografele sunt închise și nu se știe când se vor redeschide. Filmul, care poate fi urmărit online pe HBO GO, a primit aprecieri din partea criticilor din afară.

Articolul “Previziunile Oscarului 2021, a 93-a ediție a premiilor”, publicat de “IndieWire”, plasează documentarul lui Nanau, bine primit, din toamna anului 2019, la festivalurile de la Veneția și Toronto, impresionând și publicul de la Sundance 2020, drept posibilă nominalizare, alături  de producțiile regizorilor David Fincher, Spike Lee, Christopher Nolan sau Sofia Coppola.

Printre eroii din “Colectiv” se află câteva femei care au avut curajul să rupă tăcerea. Medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arși și contabilele Nicoleta Ciobanu și Laura Nițu sunt câteva din personajele reale care apar în docu-drama care dezvăluie o serie de lucruri neștiute până la momentul apariției producției.

Lasă un comentariu