AJUTOARE DE LA UE PENTRU FERMIERI

Distribuie pe:

Ministrul Adrian Oros a participat, miercuri, la videconferința miniștrilor agriculturii și pescuitului din UE, în cadrul căreia a fost solicitată creșterea cuantumului ajutorului de criză acordat fermierilor, de la 5.000 de euro/fermier la 20.000 de euro/fermier.

În intervenția sa, Oros a afirmat că, în contextul actual dificil în care se află sectorul agricol, este fundamental ca reglementările PAC (Politica Agricolă Comună) să fie adaptate rapid pentru a permite statelor membre să aibă flexibilitate în asigurarea cadrului necesar astfel încât acestea să continue să-și susțină fermierii și alte categorii de beneficiari ai PAC.

În ceea ce privește dezvoltarea rurală, ministrul a salutat propunerile Comisiei și

a apreciat că acestea corespund demersurilor susținute anterior de țara noastră privind necesitatea modificării legislației PAC, în special, în sensul introducerii de noi forme de sprijin, adaptate nevoilor actuale urgente ale fermierilor.

Au fost solicitate unele clarificări, precum și creșterea plafoanelor maxime de la

5.000 la 20.000 euro pentru unele categorii de fermieri și de la 50.000 la 100.000 euro pentru sectorul de procesare și comercializare.

Evenimentul a fost organizat de Președinția croată pentru a evalua măsurile adoptate în vederea limitării impactului negativ al pandemiei de coronavirus asupra sectorului agricol și al pescuitului. Comisia a realizat o prezentare privind acțiunile întreprinse și cele planificate, informează conducerea Ministerului Agriculturii.

Lasă un comentariu