POSTUL, COMBINAT CU VITAMINA C, EFICIENT ÎN TRATAREA CANCERULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Sud din California și cei italieni de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Milano, citați de descopera.ro, susțin că au realizat o dietă similară postului care, în combinație cu vitamina C, poate fi eficientă în tratarea unor tipuri de cancer.

“În urma studiilor desfășurate pe șoareci, am constatat că această combinație a încetinit dezvoltarea tumorilor la multe tipuri de cancer colorectal, iar la unii șoareci combinația a provocat chiar și regresul bolii.

Astfel, este pentru prima oară când am demonstrat cum poate fi tratat cu eficiență cancerul agresiv cu ajutorul unei intervenții non-toxice.

Am ales două tratamente care sunt studiate intens, drept intervenții pentru încetinirea îmbătrânirii, respectiv o dietă similară postului (repaus alimentar) și vitamina C, iar după ce le-am combinat a rezultat un tratament puternic împotriva cancerului.

Chiar dacă o dietă care presupune repaus alimentar rămâne o opțiune dificilă pentru bolnavii de cancer, o opțiune mai sigură și mai practică este o dietă cu puține calorii și bazată pe plante, care păcălește celulele să răspundă ca și cum corpul ar fi în repaus alimentar.

Rezultatele studiului sugerează că un tratament scăzut în toxicitate precum dieta similară postului, combinată cu vitamina C, are potențialul de a înlocui tratamentele mult mai toxice.

Cercetările anterioare privind potențialul vitaminei C împotriva cancerului au fost contradictorii, însă studiile noastre recente arată o anume eficiență, în special în cazurile combinațiilor cu chimioterapie.

De asemenea, noul studiu a explicat motivul pentru care cercetările anterioare au arătat o eficiență limitată. De sine stătător, un tratament bazat pe vitamina C pare să determine celulele KRAS să protejeze celulele de cancer, prin creșterea nivelului de feritină, o proteină care stochează rezervele de fier în organism.

Totuși, prin reducerea nivelului de feritină, oamenii de știință au reușit să crească toxicitatea vitaminei C pentru celulele canceroase. În plus, am mai descoperit că bolnavii de cancer colorectal cu nivel crescut al acestei proteine au o șansă mai redusă de supraviețuire.

Considerăm că, în cele din urmă, cancerul va fi tratat cu medicamente cu toxicitate redusă, într-o manieră similară cu cea prin care antibioticele sunt folosite să trateze infecțiile care ucid anumite bacterii, acestea putând fi înlocuite însă de alte medicamente în cazul în care primele nu dau rezultate”, explică oamenii de știință. 

Lasă un comentariu