DUMNEZEU, ALEGERILE ȘI... CIOTURILE

Distribuie pe:

* “Dumnezeu poate face dreptate oricui, chiar celui rău, dându-i anume meritele spre a ieși din răutate. Cum? Dumnezeu știe”.

Constantin Noica (1908-1987), filosof

***

* “Când omul intră în toată rânduiala divină, Dumnezeu îl apără și ocrotește. Dumnezeu ne dă în avans, dar noi trebuie să ne plătim datoriile”.

Antonie Plămădeală (1926-2005), Mitropolitul Ortodox al Ardealului, cărturar ilustru

***

* “Preotule - mergând, să înveți pe toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sf. Duh, propovăduind cuvântul, stăruind cu timp și fără timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga răbdare și învățătură”.

Matei 28, 19; II Timotei 4, 2

P.S. După Revoluția din 1989 românii au intrat în posesia multor drepturi; unul dintre acestea este acela de a huidui, de a nega totul, de a blama realitatea, de a judeca după propriul plac. Asemenea apei tulburi de la o inundație, pe care curg tot felul de cioturi și uscături, Biserica, în special cea Națională și Ortodoxă, este atacată de rechini colțoși din toate părțile. Preoții, ca reprezentanți ai ei, cu misiune precisă, sunt terfeliți de tot felul de nulități, dar... toate acestea nu ne sperie, fiindcă adevăratul creștin și preot știe că în vremurile din urmă acestea vor veni, spre împlinirea Scripturilor.

Alexandru Macedon, orgolios și stăpânit de puterea lui, mergând pe câmp găsește un călugăr... Înțeleptule! Vreau să-l întâlnesc pe diavolul, sunt oare pe drumul cel bun? Acesta îi spuse: Fiule! ești pe drumul cel bun, mergi înainte. După un timp, călugărul l-a găsit pe marele împărat jos de pe calul său, într-o groapă, aruncat. Fiule! Ai găsit ceea ce căutai! Tot așa și noi, oamenii: ponegrim pe Dumnezeu și pe preoți, înrudindu-ne cu diavolul; pe acesta îl căutăm, îl găsim și de el avem parte.

Sfânta Scriptură ne spune: “Acest neam de demoni nu poate ieși decât cu post și rugăciune” (Marcu 9, 29). “Adevărat zic vouă, nu vă cunosc pe voi” (Matei 25, 12). “Duceți-vă de la mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui” (Matei 25, 41). “De aceea zic vouă, zic tuturor: privegheați”.

Poetul nepereche Mihai Eminescu, care a spus: “Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc”, în aceste vremuri, când unele cioturi curg pe apele tulburi ale patriei străbune, le răspunde unor caramitriști și schelezoizi popiști teodoriști, care confundă Sf. Împărtășanie, Sf. Potir și Lingurița cu vesela personală: “Cine neagă pe Dumnezeu neagă ordinea morală a universului. Dar e dovedit că oricine neagă ordinea morală e pierdut // Fie ca individ, fie ca neam pe acest pământ căci degenerează fizic și degenerează moralicește”. Dacă voi, niște moluște terestre, sunteți mai mari decât Dumnezeu, cu siguranță vă credeți și peste poetul nepereche... Halal români! Trădători de neam și credință străbună. Sunteți o rușine a neamului românesc. Vă aliniați cu alți trădători ai istoriei... Sunteți o rușine pentru cei care v-au dat viață și v-au pus primele slove românești pe buzele voastre spurcate și nerușinate!

Cu iertare către dvs., cinstiți români, și cu sufletul plin de mâhnire că în “Patria căzută acum pe cale” avem astfel de cioturi.

 

Lasă un comentariu