ARHIEPISCOPIA ALBA IULIEI A DISTRIBUIT 150 DE TABLETE ELEVILOR CU POSIBILITĂȚI MATERIALE REDUSE

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Eparhia Alba Iuliei, în parteneriat cu cele 10 protopopiate din județele Alba și Mureș, a achiziționat 150 de tablete care au fost oferite elevilor cu posibilități materiale reduse, spre a le utiliza în vederea finalizării cursurilor și susținerii examenelor care vor fi derulate în mediul online, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

În protopopiatul Alba Iulia, au fost oferite 45 de tablete pentru elevi ai Școlii Gimnaziale din Meteș, ai Școlii Gimnaziale “Decebal” din Cricău și ai Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Ighiu. De asemenea, la inițiativa cadrelor didactice, cinci dispozitive electronice similare au fost dăruite elevilor Colegiului Național “Titu Maiorescu” din Aiud. În protopopiatul Blaj, au fost oferite cinci tablete, respectiv trei la Liceul Teoretic din Teiuș și două la Școala Generală din Roșia de Secaș, elevii fiind identificați de către preoții parohi. De asemenea, în protopopiatul Câmpeni, la sugestia păstorilor sufletești, au fost distribuite 12 tablete unor elevi defavorizați din localitățile Dealu Capsei, Bucium-Șasa, Mogoș, Trifești, Burzonești-Lazuri, Lunca Arieșului, Peleș, Vidra.

În protopopiatul Sebeș, au primit tablete 15 elevi de la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială nr. 3 din Cugir, Școala Gimnazială din Vinerea, Școala Gimnazială din Vințu de Jos, Școala Gimnazială din Pianu de Sus, Școala Gimnazială din Răchita, Școala Gimnazială din Drașov, Școala Gimnazială din Doștat, Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” din Sebeș și Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” din Sebeș. Dispozitivele au fost oferite elevilor care au obținut rezultate bune la învățătură și purtare, la sugestia cadrelor didactice.

În protopopiatul Târgu-Mureș, au fost distribuite 20 de tablete pentru elevi din următoarele localități: Târgu-Mureș, Milășel, Râciu, Ceuașu de Câmpie, Valea Izvoarelor, Cristești, Morești, Moșuni, Sângeorgiu de Mureș și Miercurea Nirajului. De asemenea, un număr de opt tablete au fost oferite elevilor de la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” din Luduș și Școala Gimnazială din Iernut, în protopopiatul Luduș. 15 dispozitive au fost oferite mai multor elevi din cuprinsul a șase comunități parohiale din protopopiatul Reghin: parohia “Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, parohia Gurghiu, parohia Beica, parohia Idicel-Sat, parohia Frunzeni și parohia Deda.

De asemenea, în protopopiatul Sighișoara au fost oferite cinci tablete, două laptopuri și două computere elevilor Școlii Gimnaziale “Zaharie Boiu” și ai Școlii Gimnaziale “Radu Popa”, ambele unități fiind în municipiul Sighișoara. În protopopiatul Târnăveni, au fost distribuite zece tablete pentru elevii cu o situație materială precară de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din municipiu, la recomandarea directorului adjunct al instituției de învățământ.

Lasă un comentariu