AFECȚIUNILE INIMII FAVORIZEAZĂ... DECLINUL MINTAL

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Școala de Sănătate Publică din cadrul Universității de Medicină din Tianjin, citați de descopera.ro, susțin că prevenirea și controlul bolilor de inimă țin la distanță demența.

„Studiul nostru a fost efectuat pe aproximativ 1.600 de personae cu vârsta medie de 79,5 ani, care au fost monitorizate o perioadă de 21 de ani. Riscul de a dezvolta boli de inimă a fost evaluat la începutul studiului, iar participanții au fost supuși anual unor teste de memorie și gândire, concluzia fiind aceea că persoanele care aveau un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă prezentau, totodată, și un declin mintal sau cognitiv mai accentuat, inclusiv o creștere a indicatorilor biologici specifici bolii Alzheimer.

Acest lucru sugerează că monitorizarea și ținerea sub control a bolilor de inimă ar putea fi importante și pentru sănătatea cognitivă, mai târziu în viață. Prin urmare, în absența tratamentelor eficiente pentru demență, trebuie să monitorizăm și să controlăm povara riscului cardiovascular ca modalitate de menținere a sănătății cognitive a pacienților, pe măsură ce aceștia îmbătrânesc.

Având în vedere creșterea progresivă a numărului de cazuri de demență la nivel mondial, constatările noastre au relevanță, atât din punct de vedere clinic, cât și al sănătății publice.

În prezent, nu există tratament eficient contra demenței, așadar identificarea factorilor de risc ce pot întârzia sau preveni această problemă de sănătate capătă o importanță tot mai mare.

Rezultatele cercetării noastre sugerează un instrument util pentru evaluarea riscului de demență și susțin recomandările pentru gestionarea în mod susținut a factorilor de risc cardiovascular în perioada medie a vieții.

Unele studii efectuate anterior au asociat riscurile bolilor de inimă cu volume reduse ale anumitor regiuni cerebrale, cum ar fi materia albă, materia gri și hipocamp”, explică oamenii de știință chinezi.

Lasă un comentariu