BIBLIOTECA MUNICIPALĂ “ZAHARIA BOIU” SIGHIȘOARA REIA ACTIVITATEA CU PUBLICUL

Distribuie pe:

Începând cu data de 25.05.2020, Biblioteca municipală “Zaharia Boiu” Sighișoara reia activitatea cu publicul cititor, după același program, respectiv luni, de la ora 11 la 15.30, iar marți, miercuri, joi și vineri, de la 9 la 15.30.

Pentru protejarea cititorilor, dar și a personalului angajat au fost stabilite un set de reguli conform Ordinului Ministerului Culturii și al Ministerului Sănătății nr. 2855 din 15/05/2020.

Accesul în incinta bibliotecii va fi limitat la maxim 3 utilizatori pentru un interval orar de 30 de minute. Acesta se va realiza cu respectarea fluxurilor unidirecționale de acces stabilite, numai după termometrizarea noncontact a fiecărui utilizator.

Purtarea măștii și distanțarea fizică sunt obligatorii pe toată durata vizitei în Biblioteca municipală “Zaharia Boiu” Sighișoara.

Pe perioada stării de alertă sunt interzise evenimentele publice și/sau private în bibliotecă, iar rezervarea documentelor se va putea realiza și telefonic sau prin e-mail.

Informații sau rezervări de documente, telefonic, la 0265-77.10.32 sau pe adresa de e-mail: bibliotecasighisoara@yahoo.com.

 

MUZEUL DE ISTORIE SIGHIȘOARA S-A REDESCHIS

Turnul cu Ceas, Muzeul de Arme și Camera de tortură pot fi vizitate de marți până duminică, între orele 09.00 și 15.00.

Pentru siguranța vizitatorilor, aceștia sunt rugați să respecte setul de reguli stabilite conform Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020 și care au fost afișate la fiecare palier din Turnul cu Ceas și în spațiile expozițiilor Muzeului de Arme și a Camerei de tortură.

Publicul vizitator va avea obligația, la intrare, conform normelor sanitare în vigoare, să poarte mască de protecție. Este obligatorie testarea temperaturii. De asemenea, vizitatorii vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în muzeu.

Accesul în muzeu va fi permis în grupuri de maximum 3 persoane (cu excepția familiilor cu 2 sau mai mulți copii), iar durata vizitei nu va depăși o jumătate de oră.

Pentru a păstra regulile de distanțare, în muzeu nu se vor efectua ghidaje, expozițiile fiind etichetate cu texte explicative.

Cele trei expoziții permanente ale Muzeului de Istorie Sighișoara oferă multe frumuseți de descoperit, chiar și sighișorenilor.

Muzeul de Istorie Sighișoara deține următoarele categorii de colecții: arheologie (preistorie, daco-romană, migrații, medievală), farmacie și instrumentar medical, artă, mobilier, artă decorativă, instrumente muzicale, obiecte și unelte de breaslă, orologerie, etnografie: mobilier, unelte de uz gospodăresc, textile, ceramică, icoane pe lemn și pe sticlă; arme albe și arme de foc, numismatică.

 

Lasă un comentariu