PROF. UNIV DR. THEODORA BENEDEK PROPUNE - UN PROIECT PENTRU SĂNĂTATEA TÂRGU-MUREȘULUI

Distribuie pe:

Având în vedere că, din data de 2 iunie, vreme de 10 zile, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se întorc la școală și trebuie să ne asigurăm că sănătatea lor și a cadrelor didactice nu este, sub nicio formă, pusă în pericol, prof. univ. dr. Theodora Benedek propune Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș organizarea, la începutul săptămânii viitoare, a unei ședințe extraordinare având ca scop votarea și finanțarea testării voluntare pentru coronavirus a elevilor, cadrelor didactice, personalului nedidactic, dar și a personalului medical școlar, implicați în desfășurarea cursurilor în vederea pregătirii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Proiectul - explică prof. dr. Benedek - poate fi realizat prin încheierea unui parteneriat între Primăria municipiului Târgu-Mureș, Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș.

Testarea - precizează prof. dr. Theodra Benedek - reprezintă o procedură simplă și sigură, care va fi realizată de personal medical din cadrul DSP Mureș și SCJU, și constă în prelevarea unui exudat naso-faringian, procedură gratuită și benevolă, derulată pe durata a două zile, anterior datei de 2 iunie.

“Pe baza acestui eșantion de teste vom avea, pentru prima dată, și o imagine cât mai apropiată de realitate asupra stării de sănătate a târgumureșenilor, în condițiile expunerii la infecția cu coronavirus. În cazul în care acest proiect va fi aprobat, vom reduce spre minimum riscurile de creștere a numărului de infecții în Târgu-Mureș”, afirmă inițiatoarea proiectului.

Lasă un comentariu