SUCCES MISIUNII ROMÂNIEI ÎN SUA! SUCCES COMANDANTULUI BATALIONULUI 72 APĂRARE CBRN “NEGRU VODĂ” SIGHIȘOARA, LT. COL. CLAUDIU MARGIN!

Distribuie pe:

O echipă de specialiști din Ministerul Apărării Naționale formată din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari din domeniul CBRN (Apărarea împotriva amenințărilor de tip chimic, biologic, radiologic și nuclear), specialiști în decontaminare, a plecat ieri, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19. În componența echipei, între cei cinci militari specialiști din domeniul CBRN se regăsește comandantul Batalionului 72 Apărare CBRN “Negru Vodă” Sighișoara, locotenent-colonel Claudiu Margin.

“Prin astfel de misiuni specifice, în condițiile noii situații operative, putem vorbi de sprijinul pe care partea română îl va acorda autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, dar și de un schimb de experiență, abilitățile, experiențele și cunoștințele acumulate în urma unor astfel de colaborări putând fi implementate și în plan național. Urăm succes misiunii României în SUA, succes comandantului Batalionului 72 Apărare CBRN «Negru Vodă» Sighișoara, locotenent-colonel Claudiu Margin, care face parte din această misiune”.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

Cooperarea dintre România și statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).

Lasă un comentariu