CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT, APROBAT. PRIMA PROBĂ - PE 22 IUNIE

Distribuie pe:

Calendarul examenului de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, prima probă, cea la Limba și literatura română, urmând să aibă loc pe 22 iunie, informează un comunicat remis luni presei de MEC.

Înscrierile sunt programate în perioada 3-10 iunie, iar între 11 și 17 iunie - echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

Elevii din partea minorităților naționale vor susține pe 23 iunie proba la Limba și literatura maternă - proba E b) - proba scrisă.

În data de 24 iunie va avea loc Proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă, iar pe 25 iunie proba la alegere a profilului și a specializării - proba E d) - proba scrisă.

Rezultatele vor fi afișate pe 30 iunie, până la ora 12.00.

Contestațiile vor putea fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16.00-20.00, și pe 1 iulie între 8.00-12.00.

Rezultatele finale după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate pe 5 iulie.

Potrivit comunicatului de presă, ordinul de ministru urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

În contextul epidemiologic actual, conform ordinului, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât în fiecare candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta - față/spate; sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire; sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.

“Până la data de 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat/a municipiului București va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați”, afirmă aceeași sursă.

MEC precizează că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției SARS-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

“Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat/a municipiului București, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

Lasă un comentariu