CUM NE DEZVĂLUIE SCRISUL DE MÂNĂ CARACTERUL ȘI STAREA DE SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Analiza scrisului sau grafologia este o știință asupra căreia chinezii s-au aplecat cu multă răbdare, încă din antichitate, deoarece ea poate dezvălui punctele vulnerabile și motivațiile care ne afectează starea de spirit și, în final, sănătatea.

În prezent, grafologia este introdusă în cadrul cursurilor de psihologie și criminologie, iar diverse firme o folosesc la evaluarea noilor angajați, întrucât scrisul fiecărei persoane este unic și reflectă, fără greșeală, caracterul acesteia.

Potrivit descopera.ro, prin analiza scrisului, dobândim o cunoaștere mai aprofundată a persoanelor cu care interacționăm și putem afla dacă acestea sunt sau nu de încredere.

Scrisul înclinat spre dreapta - Din punct de vedere grafologic, scrisul înclinat spre dreapta aparține unei persoane care este dispusă să stabilească contacte cu semeni din diverse domenii de activitate. Astfel de persoane sunt în general flexibile și generoase.

Din punct de vedere medical, persoanele care au un scris înclinat spre dreapta tind să fie pacienți docili, care înțeleg că problemele lor de sănătate sunt tratabile. Fie că sunt reumatici sau cardiaci, acești subiecți dau dovadă de voință și fac orice pentru a reveni la normalitate.

Scrisul înclinat spre stânga - Persoana care are un scris înclinat spre stânga este rațională chiar și în momentele delicate din viața sa. Pe de altă parte, ea nu se destăinuiește nici prietenilor și lasă impresia că așază în permanență o barieră între sine și interlocutor, măcinându-și neliniștea în castelul lor de fildeș.

Adesea au probleme de ordin digestiv, sunt predispuse ulcerelor și insomniilor.

Scrisul variat - Scrisul variat ne prezintă o persoană pe care nu poți conta în momentele importante din punct de vedere decizional. Instabilitatea sa emoțională ne sugerează că această persoană capricioasă poate face gafe mari atunci când rațiunea îi scapă de sub control.

Scrisul cu litere mari ne înfățișează o persoană dornică să se afirme frecvent, să monopolizeze conversațiile și scena socială, în general.

Acest scris dă de gol genul de om pregătit să dea riposte oricărei persoane care refuză să îi ofere suficientă atenție, de aceea astfel de persoane pot suferi de tensiune oscilantă, de nevroze care se accentuează odată cu înaintarea în vârstă și de afecțiuni ale ficatului.

Scrisul mediu îi recomandă pe cei care nu depășesc măsura în relațiile cu semenii. Faptul că se pot adapta cu rapiditate este în avantajul lor și al anturajului, în egală măsura. Astfel de persoane rareori au probleme cu echilibrul emoțional. Ele sunt mereu atente să nu depășească măsura.

Din punct de vedere al dietei, ele mănâncă la timp și evită alimentele cu aciditate crescută, care le fac vulnerabile la bolile aparatului digestiv și urinar.

Scrisul cu litere mici aparține unei persoane care se teme de situațiile neprevăzute și care este adesea dominată de complexul de inferioritate. Scrisul mic, dar ordonat este specific intelectualilor, cercetătorilor, oamenilor de știință și filosofilor.

Dacă mărimea literelor descrește la finalul cuvântului, subiectul este stăpân pe sine, matur și știe ce are de făcut. Dacă, din contră, mărimea literelor crește la finalul cuvântului atunci subiectul este unul teribilist, care riscă prin decizii tocmai atunci când nu este cazul.

O astfel de persoană are o imunitate scăzută și poate să devină supraponderală.

***

Din păcate, în era internetului și a folosirii tot mai frecvente a tastaturii, mulți oameni mai scriu de mână doar pentru a completa diverse acte, rar pentru a face vreo cerere sau liste de cumpărături.

În această realitate, medicul psihiatru Gabriel Diaconu consideră că scrisul de mână va dispărea: “Pentru că avem tehnologii mai bune, saltul evoluționar înseamnă noi achiziții, dar și pierderea unora vechi. Asta nu înseamnă că oamenii, dacă vor abandona scrisul de mână, se vor imbeciliza”.

Deci, oamenii nu se vor imbeciliza dacă renunță la scrisul de mână, însă descifrarea caracterului lor va deveni mai dificilă...

Lasă un comentariu