CÂTEVA REGULI CARE VĂ FERESC DE INSOMNIE

Distribuie pe:

În cadrul unor reuniuni științifice recente, medicii și-au manifestat îngrijorarea față de faptul că 30% din populația planetei suferă, într-o măsură mai mare sau mai mică, de insomnie.

Dintre aceștia, aproape 70% sunt femei. Din păcate, o treime dintre cei afectați, deși conștienți de efectele nefaste pe care le are insomnia și care se răsfrâng asupra vieții și sănătății lor, nu consultă niciodată medicul pentru a li se stabili tratamentul sau remediile necesare.

Dacă insomnia nu reprezintă un simptom al unei maladii diagnosticate, am putea să ne gândim la încălcarea regulilor esențiale ale unui somn echilibrat. Așadar, ce ar trebui să știm pentru a ne odihni corespunzător:

* În primul rând, dormitorul nu trebuie să vă amintească de problemele cu care vă confruntați în timpul zilei. Fără tabletă și fără televizor.

* Locul patului trebuie ales cu grijă. Apoi, eventualele oglinzi din cameră trebuie amplasate în așa fel încât să nu vă reflectați în ele.

* La masa de seară evitați carnea grasă și, în general, grăsimile, și optați pentru orez, cartofi, pâine integrală, alimente care conțin glucide, care au acțiune sedativă asupra sistemului nervos.

* Cinele copioase, prea picante sau servite cu mai puțin de două ore înainte de culcare, vă pică greu și vă pot strica somnul.

* În privința vitaminelor și mineralelor care favorizează somnul, acestea sunt cele din complexul B, plus magneziul și calciul.

* Temperatura camerei nu trebuie să depășească 19 grade C, iar aerul nu trebuie să fie prea uscat.

* Dacă nu reușiți să adormiți, citiți, beți un ceai sedativ, o ceașcă de lapte cald, cu o linguriță de miere și, foarte important, uitați cu desăvârșire de problemele care își așteaptă rezolvarea în zilele următoare.

* Medicii spun că lucrul cel mai important pentru a avea un somn odihnitor este respectarea aceleiași ore de culcare. Pentru a reuși să vă culcați la aceeași oră, bineînțeles, înainte de miezul nopții, medicii spun că cea mai eficientă soluție este să vă treziți dimineața cât mai devreme, poate chiar la ora 6.

Lasă un comentariu