SOLIDARI PENTRU CETĂȚENI! PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ ȘI DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ TÂRGU-MUREȘ, ALĂTURI DE COMUNITATE!

Distribuie pe:

Cu toții am traversat o perioadă dificilă care, din păcate, încă mai persistă, chiar dacă nu cu aceeași intensitate ca până acum. Dar credința în Dumnezeu și solidaritatea ne-au unit, făcându-ne mai puternici în fața amenințării coronavirusului. Primăria Târgu-Mureș împreună cu DAS Târgu-Mureș au rămas alături de cei mai vulnerabili cetățeni ai acestui municipiu și au întreprins mai multe măsuri de sprijinire a acestei categorii sociale.

Pentru ajutorarea persoanelor vârstnice, din cele 28.604 de persoane, 2.881 cu venituri mici au beneficiat de sprijin constând în pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.

Astfel, persoanele vârstnice, fără susținători, bolnave sau cu handicap, de pe raza orașului, au beneficiat de consiliere, suport, sprijin emoțional și îndrumare în diversele probleme apărute în contextul actual, dar și în întocmirea dosarelor pentru internare în centre de îngrijire și asistență de stat/private.

Peste 12.000 de porții de hrană caldă (ciorbă și fel principal!) au fost acordate, până în prezent, persoanelor vârstnice.

Totodată, peste 5.500 de porții de hrană caldă și peste 12.700 de porții de hrană rece au fost acordate persoanelor fără adăpost, iar, în continuare, pe perioada stării de alertă, asigurându-li-se acestora câte o masă caldă.

De asemenea, peste 3.000 de porții de hrană caldă (ciorbă și fel principal!) au fost distribuite persoanelor aflate în izolare/autoizolare, fără aparținători, aflați evidențele Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Peste 650 de persoane aflate în izolare/autoizolare, persoane din căminul pentru vârstnici, dar și alte categorii, au beneficiat de sprijin constând în pachete cu produse de igienă personală, oferite prin intermediul Programului Ajutorarea Persoanelor Defavorizate - finanțat din Fondul de Ajutor European, conform OUG nr. 43/2020.

250 de persoane cu dizabilități au beneficiat de consiliere, oferindu-li-se suport și sprijin emoțional online/telefonic în contextul actual, iar celor cărora le expiră valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap, li s-a adus la cunoștință faptul că valabilitatea acestora a fost prelungită cu încă 90 de zile după finalizarea stării de urgență.

Și, nu în ultimul rând, din cei 277 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, 33 au fost lăsați în grija bunicilor, 12 beneficiind de consiliere și suport emoțional, solicitând, totodată, și sprijin care a constat în produse alimentare și de igienă.

O datorie morală, și poate mai mult decât atât, ne obligă să transmitem mulțumiri și întreaga noastră gratitudine firmelor și oamenilor de afaceri care s-au alăturat efortului nostru de susținere a nevoilor identificate la nivelul comunității târgumureșene, cu donații constând în produse de panificație, mezeluri, brânzeturi, ouă, legume, dar și dulciuri.

Dorim să ne exprimăm, în final, dorința de a ne revedea, de a fi împreună “ca în vremurile bune!”, să continuăm proiectele începute alături de dumneavoastră, spre beneficiul întregii comunități.

 

Lasă un comentariu