NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - S-A PRELUNGIT TERMENUL PENTRU DEPUNEREA CERERII UNICE DE PLATĂ

Distribuie pe:

După ce Comisia Europeană a adoptat Regulamentul 501/2020 de punere în aplicare a derogării de la Regulamentul european nr. 809/2014, pentru sprijinirea fermierilor afectați de reducerea mobilității, precum și a respectării unor norme de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, zilele trecute, în ședință de Guvern, a fost adoptată o Ordonanță de urgență care modifică și completează OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. S-au prelungit astfel termenele de depunere a cererilor unice de plată fără penalizări și a celor pentru notificarea modificărilor aduse cererilor unice de plată pentru anul 2020 până în 15 iunie. Beneficiari ai actului normativ sunt aproximativ 850.000 fermieri.

Totodată, s-a prelungit și termenul de încheiere și depunere a tabelului centralizator ca document justificativ al utilizării terenurilor, pe care trebuie să îl întocmească asociațiile crescătorilor de animale sau composesoratele, până la data limită de depunere a modificărilor la cererea unică de plată.

Prin intermediul OUG recent adoptate sunt clarificate unele dispoziții existente, astfel încât acestea să fie conforme cu regulamentele Uniunii Europene în vigoare. Au fost clarificate și anumite condiții privind schema simplificată pentru micii fermieri, pentru a conferi precizie textului privind cuantumul plății și durata aplicării schemei (2015-2020).

În plus, au fost modificate prevederile privind anunțarea controalelor la fața locului, având în vedere că preavizul nu depășește 14 zile, iar în cazul controalelor la fața locului ale cererilor de plată pentru animale, în cadrul măsurilor de sprijin pentru animale, preavizul nu depășește 48 de ore, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precizând, în același timp, că modificarea OUG 3/2015 nu are impact bugetar.

Lasă un comentariu