ZIUA EROILOR, LA SIGHIȘOARA

Distribuie pe:

Cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Domnului, a fost proclamată ca fiind Ziua Eroilor, zi de sărbătoare națională a poporului român în care clopotele bisericilor bat pentru cinstirea eroilor neamului.

Conform tradiției, și în acest an, respectând normele impuse de contextul epidemiologic, vom sărbatori Ziua Eroilor. În data de 28 mai 2020, de la ora 12.00 la Catedrala Ortodoxă “Sfânta Treime”, după Sfânta Liturghie, vor avea loc depuneri de coroane și slujba de pomenire a eroilor neamului românesc.

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autoritățile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, “cu mare fast religios, școlar, militar și național”, în Ziua Înălțării Domnului. Anul acesta, ceremoniile militare și recitalul Fanfarei Sighișoara nu vor mai putea avea loc dat fiind contextul epidemiologic, dar vom marca această zi prin pomenirea eroilor neamului românesc.

Lasă un comentariu