MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ - DRAGI TÂRGUMUREȘENI

Distribuie pe:

Consider că, pas cu pas, lucrurile trebuie să reintre în normal, cu o singură condiție însă, aceea de a respecta măsurile de siguranță care se impun. Trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom coexista cu acest virus și să învățăm să ne protejăm așa cum e nevoie să o facem față de orice alt virus.

Mi-am propus să reiau toate activitățile plăcute târgumureșenilor de toate vârstele, pe care le organizam și înainte, mă refer la manifestările care aveau loc în Cetatea Târgu-Mureș sau în locurile de agrement din oraș.

Primăria va organiza Zilele Orașului probabil în toamnă, dar nu de amploarea cu care eram obișnuiți. Din punct de vedere cultural, artistic, ca reprezentare, ne dorim să păstrăm Târgu-Mureșul pe harta orașelor care știu să își exprime valorile prin manifestările multiculturale.

M-am gândit însă, ca până atunci, să redăm târgumureșenilor bucuria evenimentelor plăcute, de aceea, vreau să invit organizatorii să gândească împreună cu cetățenii modalități de desfășurare a acestor activități într-un mod conștient, responsabil și civilizat.

Trebuie să oferim încredere și siguranță cetățenilor, că aceste manifestări nu le prejudiciază sănătatea, că aceste lucruri le putem face împreună, respectând rigorile, fără să creăm neplăceri sau să ne trezim cu tot felul de constrângeri absurde.

Omul este o ființă socială, nu una care să poată trăi în izolare. De aceea, trebuie să fim parteneri credibili și împreună să găsim modalitatea de coabitare cu acest virus. Nu trebuie banalizată situația în care ne aflăm, dar nici nu putem aluneca în zona psihozelor provocate de teamă. Pentru a putea continua activitatea e nevoie de echilibru și responsabilitate atât din partea autorităților, cât și a cetățenilor.

 

Lasă un comentariu