GATA CU VORBĂRIA! ÎN MINIMUM 5 ANI, LIMBAJUL UMAN VA FI DOAR AMINTIRE

Distribuie pe:

După ce am aflat că, în viitorul apropiat, oamenii nu vor mai fi nevoiți să scrie de mână (pentru că a fost inventată tastatura), miliardarul Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, a declarat că lucrează la o tehnologie care va face ca, în minimum cinci ani, limbajul uman să fie considerat depășit...

“Îmi exprim speranța că Neuralink, compania mea de neurotehnologie, va putea să conecteze un dispozitiv la un creier uman, pentru prima dată, în cursul anului viitor.

Alimentat de o baterie, cipul Neuralink va fi implantat în craniu, iar electrozii lui vor fi introduși în creier, foarte atent... Cipul poate fi inserat oriunde în creier, astfel că ar putea fi ceva care ajută la vindecarea problemelor de vedere. În principiu, poate repara aproape orice este în neregulă cu creierul.

Deși dispozitivele din primă generație Neuralink vor fi axate pe tratarea leziunilor cerebrale și a tulburărilor, mai târziu, vor fi capabile de mult mai mult.

Nu va trebui să mai vorbiți! Sau, am putea vorbi în continuare, așa, din motive sentimentale... Cipul va permite o comunicare mult mai rapidă și mai precisă. Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Însă, într-o situație ca aceasta, vrei să vorbești într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul!

Estimăm că dezvoltarea tehnologiei de către compania noastră și transpunerea ei în realitate poate dura între minium 5 și maximum 10 ani”, a declarat Elon Musk pentru “The Independent”, citat de DiGi24.

Crearea unei interfețe om-tehnologie, pe care Elon Musk a denumit-o în trecut “apocalipsa inteligenței artificiale”, a fost criticată de oamenii de știință, care au atras atenția asupra pericolelor implantării unor cipuri în creierele oamenilor. Unii dintre aceștia au afirmat că acest procedeu reprezintă chiar o formă de suicid pentru mintea umană...

Lasă un comentariu