PANDEMIA HOTĂRÂRILOR NEÎNȚELEPTE ESTE INCURABILĂ?!

Distribuie pe:

Stimată redacție!

În nr. 64 al publicației dvs. “Cuvântul liber” am adresat, în numele meu și al tuturor bolnavilor cronici “țintuiți” la pat, o sugestie tuturor decidenților care emit măsuri “pe bandă rulantă”, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor...!” În unele cazuri această sugestie ne-a fost luată în considerare, astfel încât unii bolnavi la care făceam referire în conținutul scrisorii adresate dvs. sunt tratați acasă, fără să mai fie nevoie transportarea lor cu ambulanța la spitalele din teritoriu!

Și..., totuși! Iată-i din nou la treabă pe domnii noștri decidenți, venind cu alte născociri din panoplia măsurilor de luptă împotriva acestui COVID-19...! Una dintre aceste măsuri, ce poate atrage în sine infinite controverse tocmai pe tărâm medical de specialitate, este aceea de: “termo-verificare” la intrarea fiecărei unități publice începând cu data de 25.05.2020!

Mă număr și eu în “batalionul” pensionarilor, celor de vârsta a III-a, care în decursul anilor am lucrat în sistemul medical, o perioadă angajat, o altă perioadă “voluntar”, printre pacienți, astfel că am acumulat câteva noțiuni medicale încât să afirm cu argumente ce înseamnă starea de “febrilitate” sau starea de “subfebrilitate” și valorile lor de temperatură, și când aceste grupe de temperatură în corp pot indica instalarea unei boli grave sau mai puțin grav a unei persoane.

Am întâlnit în împrejurările în care mi-am exercitat această muncă pacienți cu infecții urinare, sau purtători de sonde vezicale - U.V., cum este cazul meu, și care, în perioada acestor stări de sănătate, temperaturile corpului oscilează între 37°-38°C, stare subfebrilă, iar febrilitatea peste 38°C, provocându-se în starea de apogeu a infecției urinare! După administrarea antibiogramei, temperatura corpului coboară sub 38°, dar nu mai jos de 37, 3- 37,4°C pentru că aceste bacterii, odată instalate în corp, sunt greu de eliminat în totalitate și în aproape toate cazurile DELOC!

Mai mult, vedem zilnic pe micul ecran și internet în derulare micile reclame, ca fiind de domeniul cotidianului, prezentând diverse produse farmaceutice împotriva infecțiilor urinare atât la femei, cât și la bărbați. Și nimeni nu se panichează, nimeni nescoțând măcar un cuvânt despre starea febrilă sau nu în aceste cazuri.

Ajuns în acest punct mă întreb și vă întreb, acei medici din componența Centrului de Conducere și Coordonare a Combaterii acestui COVID-19, oare, să nu fi ajuns cu studiul materiei “Medicina” la acest capitol?!! Văduvind și interzicând prin măsurile luate “dreptul la accesul” în unitățile publice a acestor categorii de persoane care suferă “în tăcere” de această infecție subfebrilă 37, 3- 37,4, și mă refer aici la dl Arafat, la epidemiologi, infecțiologi și alții...

Am “beneficiat” și eu și în continuare de aceste infecții, solicitând mai amănunțit câteva informații de specialitate “medicului meu de familie”, dnei dr. Nistor Liana - medic primar, și răspunsul este “exact” același de care vă vorbeam! Infecțiile urinare provoacă în corpul uman o stare subfebrilă cu valori între 37°-38°C, în funcție de perioada instalării infecției, iar purtătorii de sonde urinare - U.V, permanente, au această stare subfebrilă în “permanență”...

Datorită prezenței sondei - U.V în vezică și pe tot tractul urinar, organismul uman este “dotat” cu anticorpi care duc “o bătălie” continuă cu corpul străin, în cazul nostru sonda, provocând acea stare de subfebrilitate de peste 37°C! Stare înregistrată de “tovarășul” cu “termo-schenerul” de la intrarea în fața magazinului, și care mi-a făcut calea-ntoarsă spre casă...! interzicându-mi accesul în magazin, la cumpărăturile zilnice pentru existența mea!

Pentru aceste informații prețioase de specialitate, oferite cu amabilitatea ce o caracterizează pe inimoasa dnă dr. Nistor Liana, și căreia îi adresez pe această cale mii de mulțumiri și binecuvântări din partea lui Dumnezeu. Am primit asigurarea din partea dânsei că îmi va elibera o adeverință prin care să pot justifica că starea de subfebrilitate nu se datorează unei infecții cu COVID-19.

Totodată, pe această cale, rog cu respect pe toți decidenții care au emis această măsură, prin care accesul în magazinele publice să fie permisă numai persoanelor sub 37°C să analizeze cu profesionalism și seriozitate luând în considerare și aceste criterii de temperatură pentru anumite persoane prezentate în adresa de față, astfel încât temperatura de “sub 38°C” să nu constituie un obstacol la accesul în aceste unități publice!

Sau să se permită, așa cum am amintit, pe baza unei adeverințe de sănătate de la medicul de familie, și nicidecum în baza unor măsuri neînțelepte luate în defavoarea celei mai vitregite categorii de persoane de vârsta a III-a.

Cu stimă și deosebită recunoștință,

VLAD IOAN - pensionar

Lasă un comentariu