ÎN AȘTEPTAREA STĂPÂNULUI...

Distribuie pe:

Xiao Bao, un câine în vârstă de șapte ani, a devenit cunoscut în întreaga lume, după ce s-a aflat că și-a așteptat, trei luni, în holul spitalului, stăpânul ucis de COVID-19.

Câinele a ajuns la spitalul Wuhan Taikang din provincia Hubei din China, în februarie, în plină epidemie de coronavirus. După doar cinci zile, stăpânul său a fost răpus de boala mortală.

Loial, Xiao Bao a mers și el la unitatea sanitară, unde și-a așteptat, cuminte, stăpânul în hol, din februarie până în aprilie, fiind hrănit de angajații spitalului. Wu Cuifen, deținătorul unui magazin din incintă, a îngrijit animalul, din momentul în care autoritățile au ridicat restricțiile impuse pentru a combate COVID-19. “L-am remarcat la mijlocul lunii aprilie, când l-am și botezat Xiao Bao (“micuța comoară”). Mi-au spus că stăpânul lui Xiao Bao, un pensionar, a ajuns la spital cu coronavirus și a murit după câteva zile. Dar Xiao Bao nu știa acest lucru, așa că a continuat să stea în hol și să se uite după stăpân. Nu a părăsit niciodată spitalul. Am început să-l las să stea în magazin și, de fiecare dată când veneam, dimineața, să deschid, Xiao Bao era acolo și mă aștepta”, a spus Wu Cuifen. La un moment dat, cei de la spital au încercat să-l alunge, însă câinele a găsit drumul înapoi, reluându-și “misiunea”.

Săptămâna trecută, ca urmare a unor plângeri depuse de mai mulți pacienți, Xiao Bao a fost încredințat reprezentanților Wuhan Small Animal Protection Association. Câinele a fost supus unui control medical, a fost sterilizat și propus pentru adopție. (sursa și foto - dailymail.co.uk) (I.S.)

Lasă un comentariu