RELAXARE CU... AVERTIZARE!

Distribuie pe:

Țările în care numărul infecțiilor cu noul coronavirus este în scădere ar putea să se confrunte cu un al doilea vârf al pandemiei, dacă renunță prea repede la măsurile de limitare a răspândirii bolii, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Lumea se află, încă, în mijlocul primului val de infecții, a declarat, luni, într-o conferință online, dr. Mike Ryan, șeful departamentului de urgențe din cadrul OMS, precizând că, în timp ce numărul de cazuri scade în multe țări, el este în continuă creștere în America Centrală și de Sud, Asia de Sud și Africa.

Ryan a explicat că epidemiile apar adesea în valuri, ceea ce înseamnă că focarele ar putea să reapară, în lunile următoare, în zone în care se crede că primul val a trecut. Într-un astfel de scenariu, rata de infectare va crește din nou, rapid, dacă măsurile de stopare a primului val sunt ridicate prea devreme - fapt ce ar putea deveni realitate în multe țări, peste câteva luni: “Trebuie să fim conștienți de faptul că boala poate să revină în orice moment. Doar pentru că îmbolnăvirile scad, nu ne putem baza pe presupunerea că ele vor scădea în continuare și că avem la dispoziție câteva luni pentru a ne pregăti pentru cel de al doilea val. E posibil să avem un al doilea vârf chiar în timpul acestui prim val”.

Țările europene și America de Nord ar trebui “să continue să pună în aplicare măsurile de sănătate publică, măsurile de monitorizare și testare, precum și o strategie cuprinzătoare, pentru a ne asigura că suntem pe o traiectorie descendentă și că nu ne vom confrunta, în curând, cu al doilea vârf”, a spus Ryan.

În ultimele săptămâni, multe țări europene și state americane au ridicat o parte din restricțiile impuse în contextul pandemiei, restricții ce au contribuit la reducerea răspândirii bolii, dar au provocat daune grave economiilor. (sursa - cncb.com)

 

Lasă un comentariu