30 MAI, ZIUA ANIVERSARĂ A DIRECȚIEI GENERALE ANTICORUPȚIE

Distribuie pe:

Astăzi, 30 mai, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne sărbătorește 15 ani de la înființarea ca structură de poliție judiciară specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului.

Anul 2005, momentul în care Direcția Generală Anticorupție s-a constituit ca unitate de elită, este datorat voinței autorităților românești și sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistență specializată din partea Marii Britanii și a Spaniei.

În cei 15 ani de activitate în lupta împotriva corupției, Direcția Generală Anticorupție s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităților de prevenire, cât și a celor de combatere a faptelor de corupție, consolidându-și rolul la nivel instituțional.

Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea unor activități de instruire și informare în rândul personalului propriu, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile, de educare a tinerei generații în dorința expresă de schimbare a mentalității populației în ansamblul său.

CALL-CENTER ANTICORUPȚIE 0800.806.806

Ca principal canal de comunicare cu publicul, CALL - CENTER anticorupție 0800.806.806 pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție, putând fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al M.A.I.

,,Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, dorim să mulțumim tuturor instituțiilor de aplicare a legii, societății civile și cetățenilor.

De asemenea, mulțumim structurilor M.A.I. care au contribuit și susținut demersurile instituționale în lupta împotriva corupției, precum și personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și care a înțeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul și importanța Ministerului Afacerilor Interne”, spuneau reprezentanții DGA MUREȘ.

La nivelul județului Mureș, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Mureș, cu sediul în municipiul Târgu-Mureș, str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, telefon 0265/20.23.54, e-mail mures.dga@mai.gov.ro. Cetățenii care doresc să sesizeze fapte de corupție săvârșite de către personalul M.A.I. se pot prezenta în audiență la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12-15, sau ori de câte ori consideră necesar.

 

Lasă un comentariu