CEL MAI LONGEVIV BĂRBAT DE PE PLANETĂ ESTE ROMÂNUL DUMITRU COMĂNESCU

Distribuie pe:

Cel mai longeviv bărbat de pe planetă a devenit Dumitru Comănescu din București. El s-a năcut la data de 8 noiembrie 1908, data la care va împlini vârsta de 112 ani. El s-a născut în localitatea Provița de Jos, comuna Drăgăneasa, județul Prahova, și a fost de profesie inginer agronom. A lucrat ca inginer agronom și fitopatolog. A fost discipolul lui Gheorghe Ionescu Sisești, fondatorul Institutului de Cercetări Agricole.

La început, a studiat la Facultatea de Matematică unde l-a avut printre profesori pe cunoscutul matematician român Gheorghe Țițeica. Ulterior, și-a găsit vocația în agricultură. A absolvit universitatea în 1933 și a lucrat 70 de ani. În 2003 a efectuat ultima sa evaluare în fitopatologie. Când avea 86 de ani, a luat parte la o competiție pentru experți în agricultură, unde a terminat al cincilea. A fost recunoscut, recent, de Cartea recordurilor, ca fiind cel mai bătrân bărbat de pe planetă, după ce a decedat britanicul Bob Weighton, la vârsta de 112 ani, la data de 28 mai a.c., aflăm de pe “rovestea.ro”. El a declarat că secretul longevității sale a fost dragostea cu care a fost înconjurat de familia sa: soție, copii, nepoți.

“Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând, aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai înalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu. “Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar, mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă mulțumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”.

Lasă un comentariu