SIGHIȘOARA, ÎN TOPUL ORAȘELOR DE NOTA 10 REALIZAT DE BANCA MONDIALĂ

Banca Mondială a realizat un studiu în mai multe municipii din România, pentru a stabili Orașele de Nota 10. Sighișoara se regăsește în acest top, fiind singura localitate care se regăsește în preferințe deși nu are statut de reședință de județ.

Prin acest sondaj, realizat de Banca Mondială, au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un Oraș de Nota 10, respectiv “curățenie, aer curat, liniște”, “obiective turistice, servicii HORECA de calitate”, “economie dezvoltată, locuri de muncă bine plătite, comerț dezvoltat”, “arhitectură atrăgătoare, un concept urbanistic armonios”, “cultură, evenimente, vitalitate”, “infrastructură rutieră și pietonală îngrijită”, “servicii publice de calitate, educaționale, sănătate”, “oameni civilizați, spirit civic, amabilitate”, “spații verzi, parcuri, flori, copaci” și “peisaje memorabile speciale”.

În urma aplicării lor și a prelucrării datelor, Orașele de Nota 10 sunt: Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, București, Oradea, Timișoara, Iași, Constanța, Alba Iulia, Sighișoara.

“Aceste rezultate ne bucură, orașul nostru merită ce e mai bun, nu doar prin ceea ce realizăm fiecare dintre noi, prin munca noastră, ci și prin imaginea pe care o avem despre el și pe care o transmitem și celorlalți. Astfel de topuri, precum cel realizat de Banca Mondială și de alte organisme internaționale independente, confirmă faptul că Sighișoara este un brand atât la nivel național, cât și internațional. Aceste rezultate ne bucură și ne obligă, am început mai multe proiecte și, cu răbdare, trebuie să le ducem la finalizare”.

Lasă un comentariu