PROBELE PRACTICE PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI AUTO AU FOST RELUATE!

Distribuie pe:

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu data de 2 iunie 2020, probele practice ale examenelor pentru obținerea permisului de conducere au fost reluate.

În vederea desfășurării activității de examinare, vor fi respectate, cu strictețe, măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, astfel: utilizarea măștilor de protecție, atât pentru candidați, cât și pentru examinatori; dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe; respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire, cel puțin 1,5 m; evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători), accesul fiind permis doar candidatului și reprezentanților școlilor de conducători auto, și desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Astfel, în mașină nu se pot afla mai mult de trei persoane, iar candidații nu pot veni însoțiți la proba practică. Atât candidații, cât și examinatorii trebuie să poarte măști, acestora li se măsoară temperatura înainte de examen, iar mașinile sunt dezinfectate după fiecare cursă, atât în cadrul examenelor, cât și la orele practice.

Prima etapă - examinarea la proba practică pentru cei declarați admiși la proba teoretică și programați la proba practică, pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație, sunt analizate două posibilități, respectiv programarea din oficiu, cu informarea acestora (în ordi-nea programărilor anterioare), și programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată (cu informarea candidatului).

În a doua etapă - reluarea activității de examinare - proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

Proba teoretică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere s-ar putea relua din 29 iunie, însă o decizie definitivă nu a fost încă luată.

Lasă un comentariu