LIPSA DE SPAȚII FRIGORIFICE DUCE LA ALTERAREA A MII DE TONE DE ALIMENTE!

Distribuie pe:

Criza de spații frigorifice este o nouă dovadă a modului în care criza coronavirusului perturbă industria alimentară mondială. Această criză duce la reducerea producției și ar putea însemna alterarea a mii de tone de produse alimentare, care... nu au unde să meargă.

“Atunci când nu mai poți depozita alimentele în spații frigorifice, pur și simplu trebuie să oprești producția! Cererea pentru spații frigorifice a crescut după ce barurile, restaurantele și arenele sportive s-au închis, lăsând producătorii de alimente fără clienți și fără locuri unde să își poată depozita mâncarea nevândută. În aceste condiții, produse precum legumele sau carnea, care în mod normal sunt vândute proaspete, concurează acum pentru spații de depozitare cu produsele congelate.

De la lipsa cărnii în magazinele din SUA și creșterea foametei în Africa, până la utilizarea deținuților ca muncitori în ferme, lanțurile de aprovizionare sunt date peste cap în întreaga lume. Mii de tone de produse alimentare nu au unde să fie depozitate și se vor strica. De asemenea, fermierii, producătorii și retailerii din Europa spun că este aproape imposibil să găsească noi spații frigorifice.

Exporturile au fost afectate și ele, în condițiile în care cererea internațională a scăzut, iar blocarea porturilor din China a dus la o criză de containere frigorifice goale, utilizate în transporturile maritime. Aceasta înseamnă că mâncarea ce trebuia să fie transportată în întreaga lume stă blocată acasă în spații frigorifice. Am ajuns într-un punct critic”, recunosc specialiștii în domeniul alimentar, citați de DiGi24.

Desigur, între timp, organizațiile de fermieri din toată lumea au început să caute soluții, încurajându-i

pe consumatori să facă grătare acasă, în ideea că astfel vor cumpăra mai multă carne: “Nu putem să punem la punct, rapid, noi spații frigorifice, pur și simplu nu este fezabil. Din punctul nostru de vedere, cel mai bun lucru este să îi încurajăm pe oameni să mănânce carnea proaspătă, în loc să o congeleze”, speră fermierii din întreaga lume.

Lasă un comentariu