5 IUNIE, ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI

Distribuie pe:

Dragi colegi,

Fiecare dintre noi purtăm icoana primelor zile de școală, emoția primului început, primului clopoțel, imaginea învățătorului care ne-a deslușit fiecare taină a cunoașterii. Nimeni nu poate uita acele clipe și foarte mulți ținem minte numele primului nostru dascăl.

Florile recunoștinței, ale admirației și înaltei considerații sunt astăzi doar pentru Dumneavoastră, care ați slujit și slujiți educarea a multor vlăstare, iar pentru dăruirea de care ați dat dovadă.

5 Iunie a fost declarată, oficial, Ziua Învățătorului, ce coincide cu data de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, pedagog, teolog, traducător și inginer român, întemeietorul învățământului modern românesc, care, în anul 1818, a înființat, în București, prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava.

Din păcate, traversăm cu toții o perioadă plină de provocări, în care sănătatea noastră și a celor din jur este lucrul cel mai de preț de care trebuie să ne îngrijim.

În aceste momente toți suntem conștienți cât de mult ne lipsește școala, elevii și colegii. În toată această perioadă ați realizat lucruri extraordinare, în limita posibilităților fiecăruia, precum și de resursele tehnologice și digitale.

Suntem mândri de voi, dragi colegi, pentru munca depusă, pentru efortul zilnic din această perioadă, dorindu-ne la toți să o depășim cu bine.

Sindicatul din Învățământ ,,Spiru Haret” Mureș vă adresează cele mai sincere urări de bine, de sănătate și de împlinire. Dumneavoastră sunteți cei cu care, fiecare dintre noi, a început lecția vieții. Dacă suntem buni, e meritul dumneavoastră.

La mulți ani, de ,,Ziua Învățătorului”!

 

Lasă un comentariu