FINAL DE GIMNAZIU PENTRU O GENERAȚIE VALOROASĂ A ȘCOLII GIMNAZIALE “DACIA”, TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

5 iunie 2020... ultima zi de școală pentru absolvenții claselor a VIII-a. O zi specială, deosebită. Ar fi trebuit să o trăim la școală, iar cel din urmă clopoțel să poftească elevii într-o curte plină de oameni îndrăgiți, emoționați, bucuroși să le fie aproape și mândri să le aplaude reușitele. Finalul a fost, însă, unul surprinzător, inedit, “altfel”. Chiar dacă n-am avut parte de festivitatea de absolvire mult dorită, nu avem motive de întristare. În viață, călătoria este mai importantă decât destinația. Iar călătoria celor 94 de absolvenți ai Școlii Gimnaziale “Dacia” a fost una de poveste. O poveste frumoasă, presărată cu zâmbete și lacrimi, cu satisfacții și uneori cu dezamăgiri. O poveste emoționantă, plină de însemnătate pe care au scris-o și au trăit-o împreună cu colegii de clasă, cu doamna învățătoare, cu doamna sau domnul diriginte, cu profesorii. Momentele petrecute împreună în școală, în drumeții, în excursii ori în tabere au făcut și ele parte din poveste, reprezentând tot atâtea oportunități de a învăța, de a crește frumos, de a lega prietenii trainice, de a descoperi lumea și propriul sine.

Dragi elevi, e momentul să vă continuați călătoria în viață și să pășiți pragul altor unități de învățământ. Noi, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale “Dacia”, ne-am străduit să vă pregătim un bagaj solid și consistent; am pus în el multe și variate cunoștințe, dar și valori ce vă vor fi cu siguranță de folos în viitor: omenie, cinste, bunătate, altruism, veselie, entuziasm, curiozitate și câte și mai câte! Toate acestea, împletite cu valorile primite în familie și cu ale voastre capacități vă vor conduce spre succes.

Reprezentați o generație valoroasă a școlii noastre, una ce ne-a adus numeroase bucurii și momente de mândrie prin rezultatele excepționale obținute de-a lungul anilor la concursuri și olimpiade școlare. Tot mândria ne cuprinde și acum, când șapte elevi ai școlii încheie anii de gimnaziu cu media generală 10: Borș Alexandru, Munteanu Andrei, Munteanu Tudor, Porav-Hodade Ștefan, Pușcaș Luca și Varodi Stelian, elevi în clasa a VIII-a A și Trifan Paula, clasa a VIII-a C. Am convingerea că și de-acum înainte veți face cinste Școlii Gimnaziale “Dacia” prin reușitele voastre. Vă doresc să pășiți cu încredere spre viitor

și să aveți curaj fiindcă lumea este a celor ce îndrăznesc.

Mult succes la Examenul de Evaluare Națională și la admiterea în liceu, dragi absolvenți! Gaudeamus igitur!

Lasă un comentariu