100 DE ANI DE LA SEMNAREA TRATATULUI DE LA TRIANON - EVENIMENT SĂRBĂTORIT LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

La data de 4 iunie a.c. s-au aniversat 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, în urma terminării Primului Război Mondial. Evenimentul a fost sărbătorit și la Târgu-Mureș. În seara zilei de 4 iunie a.c., organizația politică Alianța pentru Unirea Românilor - AUR a organizat un miting festiv în fața

statuii lui Avram Iancu din Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș. În fața celor câteva zeci de participanți care au ieșit cu drapele tricolore la eveniment, alocuțiunile au fost rostite de Răzvan Biro, președintele filialei Mureș AUR, Dragoș Burghelia, membru în comitetul de conducere a filialei Mureș AUR, George Simion, copreședinte AUR și profesorul universitar dr. Ioan Sabău Pop. Trebuie să precizăm că delegația din București a organizat un eveniment similar, mai întâi la Sfântu Gheorghe - jud. Covasna, apoi cel de la Târgu-Mureș. După rostirea alocuțiunilor , depunerea unei coroane la Statuia lui Avram Iancu, urmat de pozele de grup, manifestanții s-au deplasat la monumentul lui Mihai Viteazu unde s-a depus o coroană și au fost rostite alocuțiuni potrivit momentului sărbătorit. Să facem precizarea că acest partid politic - AUR s-a înființat recent, la finele anului 2019. Filiala Mureș - AUR s-a înființat în anul 2019, iar din luna martie și până în prezent s-au înscris 300 de membri. Cităm din prima parte a programului AUR: “Documentul aprobat în luna noiembrie 2019 de către Tribunalul București, modificat și adoptat la Congresul național din 24 Ianuarie 2020 de la Iași, în următoarea formă:

ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR - PROGRAM

UNIREA FACE PUTEREA

Alianța pentru Unirea Românilor își propune să fie rezultatul unificării forțelor românești care urmăresc să servească interesele poporului român și să ajungă să legifereze și să guverneze pentru aceste interese.

Alianța pentru Unirea Românilor se afirmă ca protectoare a articolului 1 punctul 1 din Constituția României:

“România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”.

Acest articol este des încălcat și supus de facto atacului de către forțele politice actuale care doresc renunțarea la suveranitatea României, prin forme de federalizare internă sau externă. Dorim să combatem orice formă de extremism și iredentism existente pe scena politică actuală, prin anumite organizații care nu reprezintă interesele fraților noștri aparținând minorităților naționale.

De asemenea, având în vedere rapturile teritoriale la care România a fost supusă, luptăm pentru Articolul 1 din Constituția din 1923 privind teritoriul Țării și accentuăm articolul 3, punctul 4 din actuala Constituție, care spune că “Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Considerăm că actuala Constituție a României este perfectibilă și că este necesară modificarea ei, cu excepția acestor puncte și a celor aflate în limitele revizuirii.

Doctrina A.U.R se sprijină pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea”.

 

Lasă un comentariu