IPOTEZĂ DE ULTIMA ORĂ: NOUL CORONAVIRUS CIRCULA ÎN CHINA ÎNCĂ DIN AUGUST 2019

Distribuie pe:

Este foarte probabil ca noul coronavirus să se fi răspândit în China, încă din august 2019, potrivit studiilor efectuate de Harvard Medical School, a informat, ieri, Agenția Reuters.

Cercetătorii au folosit imagini de înaltă rezoluție, obținute prin satelit, din zona parcărilor spitalelor din Wuhan - unde boala a apărut la sfârșitul lui 2019 -, precum și date de pe motoarele de căutare pe internet, vizând întrebări și explicații pentru simptome precum “tuse” și “diaree”.

“Creșterea traficului în jurul spitalelor din Wuhan, în august anul trecut, precum și căutările pe internet, pentru lămuriri privind tusea și diareea, au precedat izbucnirea pandemiei SARS-CoV-2, declarată oficial în decembrie 2019”, susțin cercetătorii.

“Deși nu putem confirma dacă acest trafic intens a fost direct legat de noul virus, dovezile noastre, coroborate cu alte lucrări recente, arată că virusul era deja în circulație, înainte de identificarea lui în piața de fructe de mare din Wuhan”.

Aceste descoperiri confirmă, de asemenea, ipoteza conform căreia virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei și că, după toate probabilitățile, circula deja în momentul izbucnirii focarului din Wuhan, potrivit studiului. Acesta indică o creștere accentuată a ocupării parcărilor din jurul spitalelor, în august 2019.

“În august, am constatat și o creștere accentuată a căutărilor, pe internet, de informații privind tusea și diareea, incomparabil mai intensă decât cea înregistrată în oricare alt sezon gripal anterior”, conchid cercetătorii. (sursa și foto - reuters.com)

Lasă un comentariu