ELITE ALE ȘCOLII MUREȘENE - LUCA PUȘCAȘ

Distribuie pe:

- Cât de ușor sau dificil a fost să reușești performanța de a încheia anii de gimnaziu cu media 10?

A obține media 10 în acești patru ani este o performanță, însă nu pot spune că acest lucru a fost atât de greu de realizat, având deja un obicei de a învăța constant și susținut la toate materiile, format din clasele mici. Așadar, motivația și perseverența au fost pe măsura țelului propus.

- Care sunt momentele din anii de gimnaziu care ți-au rămas în suflet, care te-au bucurat cel mai mult?

Chiar dacă învățatul a ocupat un loc primordial în acești ani de gimnaziu, nu am uitat niciodată să mă distrez cu colegii. Astfel, de-a lungul anilor, am trăit împreună momente deosebite atât în pauzele de la școală, cât și la petrecerile zilelor de naștere ori în tabere, reușind să legăm prietenii strânse.

- Cum a decurs pregătirea ta pentru examenul de Evaluare Națională în aceste ultime luni, în perioada școlii online? Ce ți-a lipsit (dacă ți-a lipsit ceva) cel mai mult în această perioadă?

Anii au trecut repede, iar acum ne aflăm cu câteva zile înaintea Evaluării Naționale. Școala online, pentru mine, a însemnat mai mult timp liber ce am putut să-l aloc studiului individual pentru examene. Recunosc că m-am adaptat foarte bine la situație și am reușit să lucrez cu o eficiență surprinzătoare.

- Spre ce liceu îți vei îndrepta pașii și de ce ai făcut această opțiune?

Dorința mea este să urmez cursurile Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian”, profilul Matematică-Informatică bilingv. Pasiunea pentru matematică am descoperit-o de mic copil și am avut norocul să întâlnesc cadre didactice, precum doamna învățătoare Istrate Corina și doamna dirigintă Todoran Nicoleta, ce m-au încurajat și m-au inspirat să cultiv această pasiune. Și de ce informatica? Aceasta este prezentă în tot mai multe domenii, oferind diverse oportunități de dezvoltare. IT-ul are chiar și o latură creativă care mă fascinează.

- Câteva gânduri pentru colegii, profesorii tăi...

Cu această ocazie, țin să transmit un gând de admirație și de mulțumire tuturor profesorilor mei, dar în special doamnei profesoare de Limba și literatura română, Șanta Mihaela, ce mi-a insuflat dragostea pentru textele literare și, nu în ultimul rând, doamnei diriginte Todoran Nicoleta pentru energia, dăruirea, răbdarea, lecțiile de viață oferite și sprijinul pe care mi l-a acordat în atingerea obiectivelor de excelență. Vă mulțumesc!

Totodată, nu pot uita de cei mai grozavi colegi de clasă și prieteni. Mă simt foarte norocos că v-am avut alături de mine atâta timp, cu bune și cu rele. Am trăit împreună clipe frumoase și unice pentru care vă mulțumesc. Veți fi în sufletul meu pentru totdeauna!

 

 

Lasă un comentariu