HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ CREȘTE RISCUL DE DEMENȚĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Spitalul Huashan al Universității Fudan și de la Spitalul Municipal din Qingdao, citați de descopera.ro, susțin că hipertensiunea arterială crește riscul de apariție a tulburărilor cognitive și a demenței.

“În cercetarea noastră, am făcut o mega-analiză a 209 studii prospective, la care au participat peste 2,2 milioane de subiecți, de la care am colectat date privind presiunea arterială, inclusiv presiunea sistolică și diastolică, presiunea pulsului și variabilitatea tensiunii arteriale, apoi am analizat influența acestora în dezvoltarea tulburărilor cognitive și a demenței.

Potrivit rezultatelor, hipertensiunea la vârsta a doua poate crește riscul de apariție a tulburărilor cognitive, iar atunci când tensiunea arterială sistolică, la vârsta a doua, depășește 130 mmHg riscul de tulburări cognitive și demență crește considerabil.

De asemenea, am descoperit că administrarea de medicamente antihipertensive poate ajuta la reducerea riscului de demență în cazul persoanelor fără probleme cognitive și a celor care au astfel de simptome ușoare.

Studiul nostru are o importanță semnificativă pentru identificarea indivizilor cu risc crescut de tulburări cognitive și pentru dezvoltarea de strategii de prevenire eficiente”, afirmă oamenii de știință chinezi.

Lasă un comentariu