TRACTORUL ROMÂNESC DE LA IRUM REGHIN TAGRO, PROMOVAT PE PIAȚA EXTERNĂ!

Distribuie pe:

Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, a anunțat că primul tractor românesc, conceput și construit de inginerii societății, a cărui producție de serie a demarat în urmă cu un an, a început să fie promovat pe piața externă: “Am avut succes cu acest tractor, ne bucurăm că am reușit să intrăm bine pe piață (…) Performanțele lui sunt de așa natură încât poate fi așezat lângă orice produs similar de la nivel mondial (...) După ce am reușit să vindem mai multe unități, ne-am dat seama că produsul este unul viabil, este în parametri și de săptămâna trecută am început promovarea lui pe piața din Ungaria, mai ales că noi avem acolo toată infrastructura - un sediu propriu, angajați proprii și sperăm să avem un succes și în Ungaria”.

Compania din Reghin nu a întrerupt activitatea pe perioada stării de urgență și a luat măsuri de protecție pentru prevenirea îmbolnăvirii angajaților, astfel încât aici producția și cercetarea au funcționat în permanență.

“Nu am întrerupt activitatea, am lucrat parțial pe anumite zone, în funcție de solicitări, priorități, piese de schimb, am reușit să inventăm un nou sistem de lucru. Am luat măsuri de protecție, nu am avut cazuri de îmbolnăviri”, a mai spus Mircea Oltean, care a precizat că IRUM a avut o activitate intensă, iar în această lună va livra două utilaje forestiere, în Bulgaria și în Slovacia.

IRUM Reghin a început anul trecut producția de serie a primului tractor românesc, TAGRO, care a fost conceput și construit de inginerii societății și a fost lansat în toamna anului 2018 la INDAGRA.

Tractorul agricol românesc a fost conceput în primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România iFOR, cel mai performant din Estul Europei, inaugurat în septembrie 2015, la IRUM, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de lei.

Compania reghineană este recunoscută în special ca producător de tractoare și utilaje forestiere, însă după începerea producției de tractoare TAG, sub licență Belarus, în urmă cu peste 10 ani, IRUM a fost percepută și ca producător de utilaje agricole, iar din acest motiv, în anul 2018, a fost lansat și primul tractor agricol românesc. (sursa și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu