RĂMAS BUN, CLASA A IV-A DE LA COLEGIUL NAȚIONAL “UNIREA!”

Distribuie pe:

Vineri, 12 iunie 2020, pentru elevii clasei a IV-a de la Colegiul Național “Unirea”, îndrumați de doamna învățătoare Russu Monica Elisabeta, a sunat, pentru ultima oară, clopoțelul. Din cauza pandemiei de COVID-19, micii uniriști și-au luat rămas bun online de la ciclu primar și de la cea care le-a fost în primii ani de școală mamă și prietenă.

Cei 34 de absolvenți ai ciclului primar de la Colegiul Național “Unirea” nu au spus într-un cadru festiv “Adio, doamna învățătoare!”. De aceea am ales să spunem prin intermediul ziarului “Rămas bun, clasa a IV-a! Rămas bun, doamna învățătoare!”.

Am ales să spunem un “Mulțumesc” doamnei învățătoare pentru povestea din “Țara Copilăriei Uniriste”. Povestea a început cu lacrimi de teamă în primele momente când au descoperit școala, clasa, colegii. A continuat cu bastonașe, litere, primele adunări, probleme, tabla înmulțirii, cititul, povestitul. Au fost purtați pe cărările cunoștințelor, deprinderilor și ale atitudinii. În această țară, micii uniriști s-au plimbat până în clasa a IV-a muncind, creând, greșind, încurcând, învățând.

Povestea i-a purtat până la izvorul nesecat de sfaturi bune ale învățătoarei, din care micuții și-au potolit setea de adevăr, frumos, sinceritate, puritate. Orice poveste are un tâlc. Dar elevii clasei a IV-a vor desprinde învățătura peste ani, când vor descoperi că tainele vieții, descifrate cu har și dragoste cu ajutorul doamnei învățătoare Russu Monica, vor pune bazele omului de mâine. La această ultimă activitate online s-a întâmplat și un lucru bun: nu s-au întrezărit lacrimi pe obrazul învățătoarei.

Pentru această poveste din “Țara Copilăriei Uniriste”, noi, elevii și părinții, spunem “Mulțumim din toată inima, doamna învățătoare Russu Monica Elisabeta!”.

Lasă un comentariu