LEGI CIUDATE PE MAPAMOND...

Distribuie pe:

În ultimele luni, omenirea a fost supusă de noul coronavirus (după cum mulți recunosc, un dușman invizibil) la măsuri pe care niciodată nu și le-ar fi imaginat: renunțarea la serviciu și, implicit, la veniturile necesare traiului de zi cu zi, izolarea în propriile locuințe, departe de părinți, frați, copii și nepoți, măști purtate obligatoriu și distanțare fizică.

Însă, potrivit adevarul.ro, pe lângă aceste interdicții, unele zone de pe mapamond sunt obligate să se supună și altor legi ciudate, care sunt impuse și rezistă de zeci sau chiar de sute de ani.

Astfel, în 1986, Parlamentul Angliei a adoptat un “document al somonului”, prin care se declară ilegală deținerea... în circumstanțe dubioase a somonului, dar și a altor specii de pește. Legea prevede că orice persoană care primește sau deține un somon despre care se poate crede, în mod rezonabil, că a fost pescuit ilegal e pasibilă de 2 ani de închisoare...

Tot în Anglia este interzisă curățarea covoarelor pe străzi, mânatul vitelor pe șosele între orele 7 și 22, cu excepția permisiunii poliției. Și... săruturile în gări sunt interzise, unde există indicatoare în acest sens, guvernanții fiind îngrijorați de faptul că îmbrățișările îndelungate pot provoca... întârzieri pentru navetiști.

În statul american Georgia, în localitatea Quitman, e ilegal să îți lași găinile să traverseze strada, în timp ce în Gainesville ești obligat să mănânci puii prăjiți cu mâna, legea locală statuând că acest produs este o delicatesă... sacră a orașului.

În Florida este ilegal să... dai vânturi în zilele de joi, după ora 6 dimineața, în spații publice, legea fiind una veche, din secolul XIX, pe care, probabil, au uitat-o și autoritățile, întrucât nu există vreo evidență a persoanelor sancționate pentru încălcarea ei.

În Australia este ilegal să porți duminică, după prânz, pantaloni roz, iar până în 1998 nu a fost permis nici să schimbi un bec stricat dacă nu aveai diplomă de electrician, sancțiunea pentru această faptă fiind amenda de 10 dolari australieni. Totuși, în prezent, sunt sancționate doar interdicțiile de a efectua lucrări la sistemul electric fără autorizație.

Cetățenii din Milano au obligație instituită prin lege de a zâmbi tot timpul, mai puțin la înmormântări și în spital, legea fiind instituită încă din timpul ocupației austro-ungare și niciodată abrogată. Sunt exceptați de la zâmbete angajații firmelor de pompe funebre, angajații spitalului și aparținătorii bolnavilor internați. Pentru toți ceilalți, nu există nicio scuză, alternativa fiind o amendă.

Tot în Italia, în Torino, dacă ai cățel, ești obligat să îl plimbi de 3 ori pe zi. Dacă nu se conformează, deținătorii de patrupezi riscă o amendă de 500 euro. În Eraclea, oraș în nordul Veneției, nu ai voie să construiești castele de nisip pe plajă, dacă ai burtă, întrucât îi încurci pe ceilalți...

Pe insula Capri nu ai voie să porți papuci sau pantofi din lemn, pentru că sunt considerați... prea zgomotoși.

Oh, dar în Samoa (stat din Oceanul Pacific) este interzis prin lege să uiți de ziua soției, iar în orașul francez Sarpourenx sunt pedepsiți cei care... nu își asigură locul de veci înainte să moară.

În Singapore mestecatul gumei este interzis din 1992, căci guma de mestecat este considerată periculoasă pentru sănătate și mediu.

În Japonia a fost introdusă, în anul 2008, o lege “antiîngrășat”, potrivit căreia femeile cu vârsta între 40 și 74 de ani nu au voie să aibă circumferința taliei mai mare de 86 de centimetri, în timp ce pentru bărbați, limita maximă a fost stabilită la 90 centimetri.

Companiile japoneze sunt obligate să măsoare talia angajaților, iar persoanele considerate supraponderale sunt obligate la ședințe de consiliere, atât pentru binele lor, cât și al companiei, întrucât firmele care nu reduc numărul de angajați supraponderali plătesc sume mai mari la asigurările de sănătate ale salariaților... (L.P.)

Lasă un comentariu