HAIDEȚI ACASĂ, CĂ VĂ DĂM PĂMÂNT!

Distribuie pe:

Ministrul agriculturii, Prof dr. Adrian Oros, promite tinerilor români din Diaspora că li se va acorda 50 hectare teren agricol, în arendă sau concesiune, dacă se vor întoarce acasă din străinătate și vor începe o activitate agricolă. Mai mult, jumătate din banii alocați tinerilor fermieri, prin Submăsura 6.1 din PNDR 2020, vor merge către tinerii care se întorc acasă. Submăsura 6.1 este programată să se deschidă în luna iulie, cu o alocare de 43 milioane de euro, din care 20 milioane de euro vor fi alocate tinerilor din Diaspora.

Să admitem că mai există teren disponibil în proprietatea Agenției Domeniului Statului, dar nu prea există tineri dispuși să se întoarcă acasă să înceapă o afacere în agricultură

Mai amintim și faptul că pe 11 mai 2020, AFIR a lansat submăsurile de finanțare a primelor de asigurări agricole și investițiilor pentru reducerea dezastrelor și evenimentelor catastrofale. Din iunie vor putea fi depuse cereri și pentru irigații, procesarea produselor agricole și înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol, iar din august vor fi deschise și submăsurile pentru scheme de calitate și promovarea grupurilor de producători pe piața internă.

 

Lasă un comentariu