PENTRU PACIENȚII CU CANCER DE VEZICĂ URINARĂ, TRATAMENT COMPENSAT CU IMUNOTERAPIE ONCOLOGICĂ

Distribuie pe:

Ultimele decenii au avut progrese modeste în identificarea de noi soluții terapeutice pentru cancerul de vezică urinară, tratamentul fiind limitat la chimioterapie, dar dezvoltarea imunoterapiei din ultimii ani a adus o șansă reală pentru acești pacienți.

Pacienții cu cancer de vezică urinară din România au de acum acces la un tratament pe bază de imunoterapie. Această soluție terapeutică, dezvoltată de compania Roche, este compensată prin Programul Național de Oncologie.

“Apariția imunoterapiei în tratamentul cancerului de vezică urinară a creat oportunitatea unei gestionări mai bune a pacienților cu acest tip de cancer. Avantajele pe care le aduce sunt legate în primul rând de o eficacitate crescută și o toxicitate redusă. Pentru pacient este un tratament foarte bine tolerat, se administrează mult mai ușor, iar rezultatele sunt foarte promițătoare”, spune Dr. Cristina Oprean, medic primar oncolog, Asociația Oncohelp Timișoara.

Ghidul “Carcinomul urotelial - Cum să înțelegi mai bine boala”

Pentru a veni în sprijinul acestor pacienți, Roche România (Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inovează continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor) a realizat, în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC), ghidul “Carcinomul urotelial - Cum să înțelegi mai bine boala”, menit să-i ajute pe pacienți să înțeleagă mai bine cu ce se confruntă, care sunt manifestările afecțiunii, care sunt opțiunile de tratament sau unde pot găsi consiliere specializată. Ghidul este disponibil și în variantă electronică, pe invingemcancerul.ro.

“Pacienții cu cancer de vezică urinară au o serie de nevoi speciale. Ratele de vindecare sunt încă modeste, în primul rând pentru că între 25-50% dintre pacienți sunt diagnosticați în stadii avansate, unde supraviețuirea scade foarte mult. Cu atât mai mult mă bucur că acești pacienți nu au rămas uitați și că au în sfârșit acces la cele mai noi tratamente, precum cele cu imunoterapie oncologică. Acest ghid al pacientului pe care îl lansăm astăzi vine în completarea acestor vești bune și reprezintă un sprijin în plus și speranță oferită acestor pacienți”, preciza Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

,,Imunoterapia este o soluție pentru a readuce cancerul de vezică urinară din zona uitării în zona inovației medicale”

Imunoterapia funcționează prin întărirea sistemului imunitar, care poate astfel să combată eficient cancerul. Imunoterapiile aduc soluții terapeutice pentru pacienți cu tipuri de cancer cu o rată a supraviețuirii redusă sau fără alternativă terapeutică.

“Imunoterapia este o soluție pentru a readuce cancerul de vezică urinară din zona uitării în zona inovației medicale. În acest tip de cancer, impactul bolii asupra calității vieții pacienților este foarte mare. De aceea, pentru medici, obiectivul principal al tratamentului este să ajutăm pacienții să își trăiască viața cât mai liberi de povara bolii, iar imunoterapia ne ajută în acest sens”, susținea Dr. Amedeia Niță, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploiești.

În România, trăiesc în prezent peste 18.000 de persoane diagnosticate cu cancer de vezică urinară (carcinom urotelial), în timp ce 2.400 de cazuri noi sunt depistate în fiecare an.

Cancerul de vezică urinară în România

Conform ultimelor date epidemiologice, 18.347 pacienți cu cancer de vezică urinară aflați în evidență; 2.385 pacienți nou diagnosticați în fiecare an; 1.670 decese (a 7-a cauză de deces prin cancer la bărbați)

Boala afectează în proporție de 80% bărbați, iar 60% din cazuri se înregistrează la persoane în vârstă de >65 de ani, la momentul diagnosticului.

Fumatul este implicat în apariția a 50% dintre cazurile de cancer de vezică urinară. În categoria factorilor de risc este inclusă și expunerea la locul de muncă la factori cancerigeni; Infecțiile urinare, pietrele la rinichi, iritațiile cronice ale vezicii; Istoric familial; Stil de viață și alimentație.

Semne și simptome ale cancerului de vezică urinară sunt prezența sângelui în urină, dificultăți în urinare, durere localizată, edeme în zona genitală, aflăm de la Carmen Tudor, DeciSePoate, a PR & Digital Health company.

 

Lasă un comentariu