ALIMENTE PE CARE LE CONSUMĂM... GREȘIT!

Distribuie pe:

Deși în ultimii ani atenția noastră este concentrată asupra calității și efectelor benefice asupra sănătății a alimentelor pe care le consumăm, specialiștii în nutriție ne previn că există câteva dintre acestea pe care le consumăm... greșit, cauză din care își pierd din proprietățile nutriționale.

Iată modalitatea corectă de a consuma câteva dintre cele mai apreciate alimente:

Roșii - Printre alimentele pe care le-ai consumat greșit toată viața se numără și roșiile. Acestea trebuie consumate gătite, astfel încât să beneficiezi de nutrienți precum licopenul, care luptă împotriva tumorilor și bolilor de inimă. Elementele nutritive cresc dacă roșiile sunt gătite la aproximativ 90 de grade Celsius.

Usturoi - Usturoiul conține alicină, o enzimă antitumorală care își îmbunătățește rezistența odată ce este expusă la aer. Tocmai de aceea, usturoiul trebuie tocat înainte de a fi folosit și apoi lăsat să se odihnească cel puțin 10 minute. În acest fel, beneficiile sale vor fi incredibile.

Căpșuni - Căpșunile sunt bogate în fibre, antioxidanți și vitamina C. Deoarece organismul are nevoie de acești nutrienți, nu trebuie să păstrezi niciodată căpșunile tăiate. Atunci când căpșunile sunt tăiate, ele devin sensibile la lumină și oxigen și își pierd foarte ușor nutrienții.

Kiwi - Coaja de kiwi conține o concentrație ridicată de nutrienți, în special fibre, folat și vitamina E. Consumul unui kiwi întreg cu tot cu coajă crește conținutul de fibre, vitamina E și folat cu 50%, 32% și 34%.

Sparanghel - Este a doua legumă de pe lista de alimente pe care le-ai consumat greșit toată viața, întrucât nu trebuie gătit niciodată în cuptorul cu microunde, deoarece se distruge conținutul de vitamina C al acestei legume. Modul ideal de a-l găti este la abur sau prăjit, astfel încât să devină fraged și crocant.

Fasole - Fasolea uscată conține compuși antioxidanți numiți fitați, dar aceștia pot bloca absorbția vitaminelor și mineralelor conținute în alimente.

Ar fi bine să lași boabele să se înmoaie peste noapte, astfel încât să devină libere de substanțele inutile.

Castravete - Este de preferat să mănânci castraveții cu tot cu coajă, având în vedere nivelul ridicat de fibre pe care îl conține aceasta. Totuși, dacă nu ești sigur de originea și calitatea lor, este indicat să îndepărtezi coaja pentru a evita orice aport de pesticide sau bacterii.

Iaurt - Zerul care se găsește adesea deasupra iaurtului imediat ce este deschis recipientul conține proteine și vitamina B12. Prin urmare, nu trebuie aruncat niciodată în chiuvetă. Înainte de a mânca iaurtul, agită-l puțin.

Broccoli - Broccoli este unul dintre acele alimente care ar trebui să fie consumate întotdeauna crude sau, cel mult, gătite la abur. De fapt, prin fierberea sau prăjirea lui, se pierde conținutul de vitamina C, clorofilă, antioxidanți și compuși care luptă împotriva cancerului, toate aceste substanțe fiind esențiale pentru organism. 

Lasă un comentariu