CURĂȚENIA ORAȘULUI - O PRIORITATE! “NU VOM PERMITE CA TÂRGUMUREȘENII ȘI ORAȘUL SĂ FIE ȘANTAJAȚI!”

Distribuie pe:

Aproximativ 400 de angajați ai companiei de salubritate din Târgu-Mureș, SC Salubriserv SA, au protestat, marți, 16 iunie, în curtea societății, arătând că sunt pe punctul de a-și pierde locurile de muncă, întrucât contractul cu municipalitatea a expirat, iar serviciul a fost delegat altei societăți, pe o perioadă de tranzit, până la reluarea licitației în cadrul proiectului județean de management al deșeurilor.

În legătură cu situația creată, reprezentanții municipalității precizează că, din anul 2016, problema salubrității în Târgu-Mureș a fost asumată de Consiliul Județean Mureș, prin Asociația ADI Ecolect, care gestionează salubritatea în județ, dar care, în tot acest timp, nu a reușit să finalizeze licitația pentru contractarea operatorului menit să colecteze și să transporte deșeurile din zona – 2 Târgu-Mureș. La data de 15 iunie, contractul încheiat între municipalitate și SC Salubriserv SA a expirat și, legal, nu se putea prelungi.

În aceeași zi, Primăria Târgu-Mureș, în baza prevederilor legale în vigoare, a încheiat un nou contract de salubrizare, cu firma SC Sylevy Salubriserv SRL, după ce în mediul online au apărut critici acerbe la adresa instituției.

“În ultimele zile, am remarcat, din nou, un efort comun al… unora, de a bloca orașul și de a-l șantaja. Astfel, pe Facebook se promova cu bucurie faptul că orașul va fi inundat de gunoaie, iar Primăria era din nou găsită țap ispășitor. Ei bine, țin să îi asigur pe toți cetățenii că problema gunoiului este rezolvată și nu vom permite ca târgumureșenii și orașul să fie șantajați”, afirmă Claudiu Maior, consilierul primarului.

“În urma discuțiilor avute cu reprezentanții noii firme, ce se va ocupa de salubrizarea orașului, am pus accent pe faptul ca toți angajații de la vechea firmă Salubriserv SA, care vor dori să muncească cu bună credință și își vor depune cerere de angajare la SC Sylevy Salubriserv SRL, să beneficieze de un transfer corect și echitabil. Pe această cale, respingem orice formă de amenințare sau șantaj din partea unor grupuri de angajați rromi de la vechea firmă Salubriserv S.A.”, detaliază Maior.

Se așteaptă ca, în cel mai scurt timp, Asociația ADI Ecolect (coordonată de Consiliul Județean Mureș) să desemneze un câștigător al licitației pentru zona 2 Târgu-Mureș, în ceea ce privește colectarea și transportul deșeurilor, moment în care acest contract se va încheia.

“S-a dovedit încă o dată că faptele valorează mai mult decât vorbele, ațâțările și manipulările celor care doresc să blocheze orașul”, conchide consilierul primarului, anunțând, totodată, că numărul de utilaje care deservesc salubritatea în oraș s-a dublat.

 

Lasă un comentariu