BIBLIA, NATURA ȘI...DEMOCRAȚIA

Distribuie pe:

• “Atunci când noi vom uita că noi suntem o națiune supusă lui Dumnezeu, vom deveni o națiune supusă. Fără Dumnezeu, democrația nu va dura și nu poate să dureze”.

Ronald Wilson Reagan (1911-2004), cel de-al patruzecilea președinte al Statelor Unite ale Americii. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică, în perioada Războiului Rece, a avut o contribuție hotărâtoare la prăbușirea imperiului comunist din Răsăritul Europei și la afirmarea Statelor Unite ale Americii, ca singura super-putere pentru următoarele două decenii. Se licențiază în Științele Sociale și devine un apreciat cronicar sportiv, iar în 1937 își începe cariera de actor de cinematograf în studiourile din Hollywood. În anul 1966 obține funcția de guvernator al Statului California, obținând o victorie zdrobitoare. Este reales în 1970. Este președintele SUA în perioada 1981-1989.

***

• “Când eram copii, le eram recunoscători celor care ne umpleau șosetele, de Crăciun, cu cadouri. De ce acum nu suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne-a umplut șosetele cu picioarele noastre?”

Gilbert Keith Chersterton (1874-1936), scriitor, jurnalist, gânditor englez. Studiază la Colegiul de artă și urmează cursurile de științe literare din Londra. A lucrat la mai multe reviste, ca critic de artă și critic literar. Lui Chersterton îi făceau plăcere disputele care aveau nuanță amicală, cu persoane ca George Bernard Shaw, Bertrand Russel, Clarence Darrow ș.a. În anul 1922, trece de la religia protestantă la religia catolică, devenind, cu trecerea timpului, tot mai religios.

***

• “Natura este o stație radio nelimitată, prin care Dumnezeu ne vorbește tot timpul, trebuie doar să alegem postul”.

George Carver Washington (1864-1943), botanist, chimist, agronom american. Născut sclav, a trăit până la 12 ani pe plantația primului stăpân, după care a lucrat ca servitor la diferite case. A terminat liceul după vârsta de 20 de ani, apoi a obținut diplomele de licență și masterat la Colegiul Agricol de Stat din Iowa. În anul 1896 a devenit directorul departamentului de cercetare agricolă.

S-a ocupat de cultivarea cartofului, reușind, după studii asidue, să obțină 118 derivate din cartoful dulce și 300 din alune. Cel mai important produs obținut a fost untul de arahide. Eforturile sale au contribuit la Eliberarea Sudului de dependența față de bumbac. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a testat 500 de coloranți pentru a-i înlocui pe cei europeni, la care accesul fusese blocat pentru o perioadă. În ciuda recunoașterii internaționale și a numărului mare de oferte de muncă, a rămas la Tuskegee până la sfârșitul vieții, donându-și averea pentru înființarea fundației de Cercetări Carver.

***

• “La 16 decembrie 1904 - mărturisește păgânul convertit la creștinism, indianul Sundar Sing - Am aruncat Biblia în foc”. La 18 decembrie eram hotărât să mă omor la trecerea trenului de la 5 dimineața, căci nu-mi puteam găsi pacea sufletească; mai întâi am voit să mă rog lui Dumnezeu să-mi arate calea mântuirii. Mă gândeam: “Dacă nimic nu mi se va arăta, dacă nici astă-dată nu voi înțelege nimic, mă voi sinucide, pentru a găsi pe Dumnezeu în cealaltă lume”. M-am rugat de la ora 3.00 la ora 4.30 și, deodată, am văzut o lumină mare în camera mea, urmată de un nor luminos în care am văzut fața glorioasă și strălucitoare plină de iubire a Domnului Iisus Hristos. El m-a întrebat: “Până când mă prigonești?” Din acel moment am înțeles totul și... am devenit alt om pentru... totdeauna.

Sundar Sing (1889-1929), scriitor, misionar indian creștin. Deviza lui: “Nu sunt vrednic să calc pe urmele Domnului meu, dar ca și El, nu vreau nici casă, nici bunuri, ca și El voi aparține drumului, voi împărtăși durerea poporului meu, voi mânca cu cei care mă vor adăposti, și voi spune tuturor oamenilor despre dragostea lui Dumnezeu”. Scrie foarte multe “Meditații” despre Dumnezeu, om și natură. Moare pe înălțimile munților Himalaya. Face previziuni asupra situației mondiale și a României! După ce le-am studiat, nu mai pot să vi le aduc la cunoștință, și... vă las posibilitatea de a le afla... accesând: “Previziuni despre România - Sundar Sing”.

P.S. “Dumnezeu l-a făcut pe om și l-a nimerit; Omul l-a făcut pe Dumnezeu și nu l-a nimerit”. (Tudor Arghezi 1880-1967)

Lasă un comentariu