MAI ALES ÎN ZILELE PANDEMIEI COVID-19, CONSILIEREA PSIHOLOGICĂ - O NECESITATE PENTRU PACIENȚII CRONICI

Distribuie pe:

Pacienții cu boli cronice au nevoie nu doar de tratament medical, ci și de sprijin emoțional și consiliere psihologică specializată, mai ales în zilele pandemiei COVID-19. Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Roche România, a făcut un prim pas în acest sens. Astfel, în perioada mai-iunie 2020, au fost organizate, online, ședințe de consiliere psihologică de grup, pentru pacienții cu cancer, scleroză multiplă și hemofilie, aflăm de la Carmen Tudor, DeciSePoate, a PR & Digital Health company.

“Mi-a plăcut cum au decurs ședințele, că nu au fost făcute după șablon. E bine că am vorbit cu oameni care au experimentat situații asemănătoare cu a mea. Am apreciat răbdarea de care a dat dovada doamna psiholog”, spunea o pacientă cu cancer, participantă la ședințele de consiliere psihologică.

Sesiunile de consiliere psihologică gratuite s-au desfășurat separat pentru fiecare dintre cele trei categorii de pacienți cronici, o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni.

“Pacienții cu boli cronice trăiesc în zilele pandemiei, cu noul coronavirus, cu o presiune uriașă, la care se adaugă incertitudinea cu privire la felul în care va arata viața și experiența lor cu boala, după această perioadă. Prin această serie de evenimente și ghiduri, ne dorim să fim alături de pacienții cu diagnostic oncologic, și nu numai, și vom face în continuare toate eforturile ca toți pacienții să aibă acces la informații corecte, venite din surse sigure. La finalul fiecărei zile, succesul nostru se măsoară prin impactul pozitiv pe care îl aducem în viețile tuturor pacienților”, preciza Cătălin Radu, general manager Bristol Myers Squibb România.

Teama de îmbolnăvire ne afectează într-o anumită măsură pe fiecare dintre noi. Mulți dintre noi gestionăm cu dificultate provocările zilnice, chiar dacă suntem sănătoși, susținea Carmen Tudor, DeciSePoate, a PR & Digital Health company.

“Pandemia cauzată de COVID-19 a fost o provocare, în special pentru pacienții cronici. Cel mai mult, în această perioadă dificilă, pacienții au avut nevoie de sprijin emoțional și de noi mijloace prin care să gestioneze anxietatea și celelalte probleme apărute odată cu pandemia. Sunt recunoscătoare că am putut să fim alături de Alianța Pacienților Cronici din România și să-i ajutăm să le ofere pacienților mediul în care să împărtășească între ei dificultățile cu care se confruntă și să primească ajutor din partea specialiștilor”, declara Martine Draullette, director general Roche România.

Lasă un comentariu