ROMAN: “TOATE PENSIILE SPECIALE DIN ROMÂNIA VOR FI IMPOZITATE; AMENDAMENT PNL ȘI PSD”

Distribuie pe:

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, anunță că toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, ca urmare a unui amendament inițiat și susținut de liberali și social-democrați.

“Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar, vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtată orice inechitate socială între pensionari”, arată Roman într-un comunicat.

El amintește că PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității.

Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL, făcută în perioada campaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale.

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale a fost analizat de Comisia pentru buget-finanțe în paralel cu dezbaterile din plenul de miercuri al Camerei Deputaților.

Decizia a fost luată de deputați la începutul ședinței plenului Camerei. Proiectul de lege, inițiat de senatorul PSD Liviu Pop, a fost adoptat de Senat în anul 2019.

 

“PENSIILE DE PESTE 7.001 LEI SE IMPOZITEAZĂ CU 85% PENTRU CEEA CE DEPĂȘEȘTE ACEASTĂ SUMĂ”

Deputații Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depășește această sumă, după ce au dezbătut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale. Conform unui amendament de la PSD, PNL și USR, “pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 și 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depășește suma de 7.001 lei”.

Proiectul a intrat miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaților - Cameră decizională.

Lasă un comentariu