NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - S-A EXTINS PERIOADA DE VALORIFICARE A TOMATELOR

Distribuie pe:

Conform caracterizării agrometeorologice emise de ANM, în primăvară s-au înregistrat temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate.

Astfel, din cauza faptului că numeroși fermierii, înscriși în program, nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor, de la 15 iunie, inclusiv, până la 1 iulie, inclusiv.

În ședință de Guvern a fost adoptată, recent, o hotărâre care modifică și completează HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate pentru anul 2020”. Actul normativ prevede: valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv; depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv; întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Termenul de valorificare se va corela cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

În județul Mureș sunt 64 de beneficiari înscriși pentru ciclul I, aflăm de la ing. Silvia JUDE, șef Serviciu în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș.

Lasă un comentariu