COMERCIANȚII, OBLIGAȚI SĂ VÂNDĂ DOAR TELEFOANE MOBILE CAPABILE SĂ RECEPȚIONEZE MESAJELE RO-ALERT!

Distribuie pe:

La 27 iunie 2020, intră în vigoare OUG nr. 46/2019 privind operarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență, potrivit căreia magazinele sunt obligate să vândă numai telefoane mobile care pot recepționa alertele transmise de aplicația Ro-Alert și să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență.

“Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor Ro-Alert în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, potrivit ordonanței.

Astfel, începând cu 27 iunie 2020, comercianții care vor ignora această prevedere riscă amenzi consistente. La prima abatere, aceștia pot fi amendați cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 lei, iar dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei, sancțiunile urmând să fie aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

De asemenea, comercianții sunt obligați (chiar și în prezent) să posteze pe site-urile proprii și în magazine următoarele informații legate de telefoanele mobile vândute: capabilitățile de recepționare a mesajelor Ro-Alert și modalitățile de activare a acestor mesaje. (L.P.)

Lasă un comentariu