BAYERN MÜNCHEN A CUCERIT, DIN NOU, TITLUL ÎN BUNDESLIGA!

Distribuie pe:

Bayern München a cucerit titlul cu numărul 30 din istoria clubului și al optulea consectuiv. Bavarezii s-au încoronat campioni ai Germaniei în ediția de campionat 2019-2020 la fotbal, care a fost zdruncinată de pandemia de coronavirus. Bayern München s-ar fi putut încorona campioană a Germaniei încă din etapa cu numărul 31, dar Borussia Dortmund a câștigat pe final în deplasare, iar bavarezii au fost nevoiți să amâne bucuria. Totuși, titlul a fost lămurit în etapa cu numărul 32, cu două etape înainte de finalul Bundesligii. Bayern München a câștigat titlul cu numărul 30 în Bundesliga, al optulea consecutiv, după ce a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), formația Werder Bremen, în etapa a XXXII-a a Bundesliga.

Lewandowski a marcat în minutul 43. Cu două etape și câteva meciuri rămase de disputat, Bayern conduce în clasament cu zece puncte avans față de a doua clasată, Borussia Dortmund. Formația bavareză are 76 de puncte, iar Dortmund, de pe locul 2, 66 de puncte, și încă trei meciuri de jucat. Astfel, echipa antrenată Hans-Dieter Flick nu mai poate pierde locul I. Bayern München poate face eventul, dacă va învinge, la 4 iulie, pe Bayer Leverkusen, în finala Cupei Germaniei. Din cauza pandemiei de coronavirus, federația germană și autoritățile au luat câteva măsuri în privința titlului de campioană. Federația germană a anunțat că echipa campioană și echipele retrogradate nu vor fi anunțate decât după finalul ultimei etape. În cazul în care pandemia de coronavirus va întrerupe din nou Bundesliga, clasamentul final poate suferi modificări. Însă, dacă totul decurge conform planului, Bayern München va primi titlul de campioană pe 27 iunie, când joacă împotriva lui Wolfsburg. Inclusiv ceremonia de decernare a trofeului va fi una total schimbată, întrucât doar 100 de persoane vor avea acces pe teren și pe băncile de rezerve, din cauza măsurilor de prevenție. Tradiționalul duș cu bere din Bundesliga va fi interzis, însă staff-ul și jucătorii vor avea voie să sărbătorească în grup, în urma unor teste de depistare a COVID-19.

 

ISLANDA - ROMÂNIA, ÎN OCTOMBRIE

Comitetul Executiv UEFA a confirmat miercuri, 17 iunie, datele de disputare ale jocurilor care vor stabili ultimele 4 participante la Campionatul European din vara viitoare. Astfel, partida pe care tricolorii o au programată în semifinala play-off-ului, în Islanda, va avea loc pe 8 octombrie 2020. În cazul unui succes, naționala noastră va întâlni învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, în deplasare, pe 12 noiembrie 2020. În toamnă vor avea loc și partidele din Liga Națiunilor. Competiția va avea programate câte două runde în fiecare din lunile septembrie, octombrie, noiembrie. Practic, selecționatele implicate în play-off-ul EURO vor disputa câte trei jocuri în octombrie și posibil noiembrie. Miza play-off-ului o reprezintă calificarea la Campionatul European amânat pentru vara lui 2021 și care a fost confirmat că va fi găzduit în continuare de aceleași 12 orașe de pe continent. Turneul final e programat în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN REVINE LA VECHIUL FORMAT, CU O SINGURĂ GRUPĂ VALORICĂ!

Federația Română de Baschet, prin Comisia de Competiții, a transmis, luni, cluburilor din Liga Națională, că sezonul 2020-2021 se va derula fără mai multe grupe valorice, așa cum competiția a avut loc în ultimii ani. Liga Națională va începe în 10 octombrie, iar Cupa României cu o săptămână mai devreme. Astfel, echipele înscrise la start, până în 15 iulie, vor juca sezonul regulat, iar primele opt clasate se vor califica în faza play-off, iar celelalte formații vor juca în play-out. Faza play-off se va juca în sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”, iar în play-out se vor decide partide în trei runde. Campionatul va debuta în 10 octombrie și ar urma să se încheie în 12 iunie 2021, cel mai târziu. Tragerea la sorți pentru Liga Națională și Cupa României va avea loc în 24 august. Cupa României ar urma să înceapă în 3 octombrie, cu Final Four în 5-6 februarie 2021. Calendarul sezonului 2020-2021 ar putea suferi modificări, în funcție de cel anunțat de FIBA în privința cupelor europene.

 

FRANȚA VREA SĂ REIA COMPETIȚIILE SPORTIVE CU SPECTATORI!

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a pronunțat luni în favoarea prezenței spectatorilor în tribune, în momentul reluării competițiilor sportive în Hexagon, informează presa franceză. “Am făcut o prioritate din prezența suporterilor la reluarea acestor competiții... Trebuie să le reluăm cu lume pe stadioane, este esențial. Vânzarea biletelor este cea care face să funcționeze sportul profesionist”, a declarat fosta înotătoare de origine română, luni, într-un interviu acordat RTL. Mărăcineanu a explicat că în acest moment există un plafon de 5.000 de oameni care pot asista la evenimente publice, propus de guvernul de la Paris, însă acest indicator “va fi adus să evolueze, fără îndoială, în funcție de starea sanitară din Franța”. Ministrul a confirmat, totodată, că sălile de sport și alte activități sportive se pot redeschide “imediat ce vor fi pregătite”, precizând că “până în 22 iunie, sporturile de contact, inclusiv sporturile de echipă, vor rămâne în stand-by”. Roxana Mărăcineanu a comentat și alocuțiunea de duminică a președintelui Franței, Emmanuel Macron, referitoare la noile măsuri de relaxare a restricțiilor antiepidemice. “Cred că acesta este un semnal foarte pozitiv, pe care președintele Republicii l-a transmis. Trebuie să luăm această revenire la normal ca pe o recompensă pentru eforturile pe care le-am depus”, a subliniat ministrul francez al Sporturilor.

 

NOUL DREAM TEAM DIN FOTBALUL MONDIAL

Perioada de mercato din această vară va fi extrem de interesantă, după ce mai multe mutări spectaculoase au fost anunțate de presa internațională. Roman Abramovich este gata să facă investiții masive, pentru un nou Dream Team la Chelsea. După ce în această vară va expira interdicția primită la transferuri, gruparea londoneză vrea să facă spectacol la capitolul achiziții. Prima lovitură a fost deja dată, anunță “Sky Sports”. Timo Werner (24 de ani) a bătut palma cu Chelsea și nu va mai evolua pentru Leipzig nici măcar în meciurile care au rămas de disputat din actualul sezon al UEFA Champions League. Werner va deveni oficial jucătorul formației de pe Stamford Bridge la mijlocul lunii iulie, anunță “Sky Sports”, după o vacanță de 3-4 săptămâni înaintea sezonului 2020/2021. Leipzig s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pe 10 martie, exact înainte ca fotbalul să fie oprit din cauza pandemiei de coronavirus. A fost 4-0 la general cu Tottenham Hotspur. Odată rezolvat transferul lui Timo Werner, Chelsea pregătește terenul pentru alte două mutări de răsunet. “Corriere dello Sport”scrie că londonezii au făcut deja o ofertă pentru Miralem Pjanic (30 de ani), care se va despărți de Juventus în această vară. Pe urmele lui Pjanic se mai află și Barcelona și PSG, dar Chelsea pare să le fi luat în față celor două rivale în cursa pentru obținerea semnăturii fotbalistului bosniac, care mai are contract cu campioana Italiei până în 2023. Chelsea este și în căutarea unui fundaș stânga, iar alegerea este Ben Chilwell (23 de ani), de la Leicester. Cotat la 40 de milioane de euro, internaționalul englez va fi și el “atacat” de formația antrenată de Frank Lampard în această vară. Hakim Ziyech (27 de ani) este o altă lovitură a celor de la Chelsea pe piața transferurilor în această vară. Mutarea este deja perfectată și va intra în vigoare pe 1 iulie. 40 de milioane de euro le-a plătit Roman Abramovich celor de la Ajax în schimbul marocanului. 60 de milioane de euro plătește Chelsea pentru transferul lui Timo Werner. 40 de milioane de euro a achitat Chelsea pentru transferul lui Hakim Ziyech. 60 de milioane de euro e suma la care îl evaluează Juventus pe Miralem Pjanic. 40 de milioane de euro e suma la care este cotat Ben Chilwell, de la Leicester.

 

A FOST ANUNȚAT FINALUL DE SEZON DIN FORMULA 1

Directorul tehnic al Formula One Group, Ross Brawn, a anunțat că sezonul Marelui Circ se va încheia cu două curse în Bahrain, la Sakhir, posibil pe configurații diferite ale circuitului, și cu una la Abu Dhabi, informează lequipe.fr. Cel mai probabil, cursa finală a ediției Campionatului Mondial din acest an va fi la 13 decembrie, în Emiratele Arabe Unite. Luni, directorul de curse al FIA, Michael Masi, a confirmat, într-un interviu acordat televiziunii Sky, că pista ovală din Bahrain este de gradul 1, adică poate să găzduiască o cursă de Formula 1. Este vorba de o configurație a circuitului de la Sakhir diferită de cea obișnuită în F1 și care seamănă puțin cu un oval.

Modificarea pistei se face de la virajul 4 către 13 și secțiunea finală. Rezultă un traseu de 3,5 km, al doilea circuit scurt al sezonului (Monaco are 3,3 km). Ross Brawn a promis că va publica programul final până la începutul oficial al sezonului, la 5 iulie, în Austria. Până în prezent, au fost amânate sau anulate 12 din cele 22 de etape ale acestei ediții a Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei.

 

Lasă un comentariu